Wraak

Leave a comment Standard

Versterk de slappe handen, verstevig de wankele knieën; zeg tegen onbedachtzamen van hart: Wees sterk, wees niet bevreesd! Zie, uw God! De wraak zal komen, de vergelding van God; Híj zal komen en u verlossen. Dan zullen de ogen van de blinden worden opengedaan, de oren van de doven zullen worden geopend. Dan zal de kreupele springen als een hert, de tong van de stomme zal juichen. Want in de woestijn zullen wateren zich een weg banen en beken in de wildernis. — Jesaja 35:3-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 35

Wie? Iedereen die de Here Jezus kent als Heiland en Verlosser

Wat? Kan de slappe handen versterken, de knikkende knieën verstevigen, sterk en onbevreesd zijn

Waar? In ons leven, in iedere omstandigheid

Waarom? Omdat de wraak gekomen is,

Wanneer? Toen Jezus stierf aan het kruis en de slang de kop vermorzelde

Waarvoor? Vanaf dat moment heeft satan geen macht meer, tenzij wij hem die geven. Daarom kunnen de ogen van blinden weer open gaan, zowel fysiek als geestelijk, doven weer horen, kreupelen weer springen (gelijk komen van benen?) en de tong van de stomme weer juichen

Waartoe? Doordat in het droge land, de woestijn, weer waterbeken stromen, beeld van de Heilige Geest. Wanneer wij vol zijn van de opstandingskracht die Jezus uit de dood deed opstaan, kunnen we ons uitstrekken naar deze dingen. Sterk en (vrij) moedig zijn, tot eer van de Naam van Jezus!

Gebed: Dank U, Vader voor Uw geweldige kracht, die U, in de persoon van de Heilige Geest, in en over ons hebt uitgestort, doordat er wraak geoefend is aan onze tegenstander, satan en zijn trawanten, toen Jezus hem de kop vermorzelde en ons ons vrijkocht, Halleluja!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.