Actie in Rotterdam

Leave a comment Standard
image

Eerst voordoen

image

Dan de praktijk

image

Pijn verdwijnt in Jezus naam

image

Teamoverleg

Wat een ploeg enthousiaste mensen!

Wat een enthousiaste mensen! Vol vuur!

 

image image image
Doordat mensen, die vorige week bij de oprichting van het RET (Rotterdams Evangelisatie Team) waren en mee geweest waren op straat, daar enthousiast over vertelden, konden we vandaag een groep studenten, 1e en 2e jaars van de Kingdom Life College Bijbelschool trainen in Krachtevangelisatie. In totaal waren we met een kleine dertig man. Doordat de locatie waar men normaal zit, de Europoort gemeente aan de Nieuwe Binnenweg, niet beschikbaar was, moest er een andere plek gezocht worden. Gelukkig konden we terecht in het altijd gastvrije Kom en Zie, met dank aan de koster van de eeuw, Leo.
Na een kickstart training gingen we met vier groepen van gemiddeld 7 man naar buiten. Door de koude wind voelde het ook goed koud aan, maar de warmte van Jezus liefde zette ons in vuur en vlam. Drie groepen gingen bij Dirk van den Broek staan, de andere groep weer bij het bushokje wat er loos staat, of misschien juist voor ons is neergezet😊. Iedere groep had verschillende ervaringen. Sommigen hadden weinig mensen, anderen hadden momenten waarop ze de drukte haast niet aankonden. Een meisje met hyperventilatie werd daarvan verlost. Er is ook voor haar astma gebeden. Ze gaat terugbellen hoe het daarmee gaat. Iemand had pijn in haar voet, is nu weg, iemand anders had last van haar knie, maar nu niet meer. Iemand had vanwege een hernia een gevoelloos deel in haar been. Ze voelde daar nu echter warmte, zeker heel bijzonder met die kou! Ook werd er voor iemand met een spierziekte gebeden. Ook zij voelde warmte in haar lichaam, teken dat Gods Geest aan het werk is! Weer iemand had pijn in de voeten, maar ook die moest benen merken. Iemand die heel teleurgesteld was in de kerk, in kerkmensen en in God, kreeg een profetie, wat haar tot tranen toe raakte. Ze gaat weer in contact met God. De groep bij het bushokje kreeg bezoek van mormonen, veel dingen beaamden ze, maar toch zijn ze anders…. Vele benen kwamen gelijk, Hollandse, Turkse, Surinaamse benen, voor Hem maakt het niets uit. We baden voor een man uit Irak. We konden heel slecht met hem communiceren, in het Engels, maar hij liep met een stok vanwege verwondingen uit de oorlog. Volgende week wordt hij geopereerd. Nadat we voor zijn knieën gebeden hadden, was de pijn nagenoeg weg. Hij liep nog wel scheef en met zijn kruk, maar was zichtbaar opgelucht duidelijk minder pijn te hebben. Hij beloofde volgende week woensdag, als we met de RET er weer staan, terug te komen. Niet iedereen gebruikte het geleerde, jammergenoeg. Sommigen moesten er aan wennen, anderen voelden zich er niet vrij genoeg voor, of deden hun eigen ding. Anderen kwamen niet genoeg mensen tegen.
Toch konden we aan het eind van die anderhalf uur 16 namen noteren die Jezus hadden uitgenodigd in hun hart. En aangezien Hij zelf belooft dat wanneer wij de deur opendoen, Hij binnenkomt, kunnen we er zeker van zijn dat Hij dat ook doet!
Komende woensdagmiddag om 13:00u weer Krachtevangelisatie van de RET. 13:00 verzamelen bij Kom en Zie, deze keer ingang Gerdesiaweg 492. Kom en help ons oogsten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.