Diepe gedachten

Leave a comment Standard

Want U hebt mij verblijd, HEERE, met Uw daden; ik zal vrolijk zingen over de werken van Uw handen. HEERE, hoe groot zijn Uw werken, zeer diep zijn Uw gedachten. — Psalmen 92:5-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalmen 92

Wie? JHWH, de Eeuwige

Wat? Heeft de psalmdichter verblijd met Zijn daden,

Waar? Toen Hij in de benauwdheid zat, toen Hij het moeilijk had

Waarom? Omdat Zijn werken groot zijn en zeer diep Zijn gedachten

Wanneer? Altijd, Gods gedachten zijn hoger dan de onze en ze gaan dieper, het zijn gedachten van vrede en niet van onheil om ons een hoopvolle toekomst te geven (Jer. 29:11)

Waarvoor? Dan kunnen we vrolijk zingen, dag en nacht volgens vers 3 ( al zullen de buren dat niet altijd leuk vinden 🙂 omdat Hij grote dingen deed en nog steeds doet. Hij denkt door over ons, diep door, hoe Hij ons het best kan zegenen, zodat wij tot ons doel, onze bestemming komen

Waartoe? We leven tot eer van God, om Hem groot te maken. Daarom moeten we ook getuigen van wat Hij voor ons gedaan heeft. Daar hebben we weer vrijmoedigheid voor nodig, die de Heilige Geest ons geven wil. Wanneer we weten dat we rechtvaardig zijn in Christus, het grootste wonder ooit, krijgen we zelfvertrouwen en vrijmoedigheid als een leeuw! (Spr. 28:1) Berg je dan maar!

Gebed: Dank U, Vader, voor wat U in mijn leven gedaan hebt en iedere dag weer doet. Ik wil daarvan getuigen en zingen, al is het midden in de nacht, want iedereen moet weten dat Jezus Christus, gisteren en heden dezelfde is, tot in eeuwigheid!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.