Binnen zonder kloppen

Comment 1 Standard

Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, langs een nieuwe en levende weg, die Hij voor ons heeft ingewijd door het voorhangsel, dat is door Zijn vlees, en omdat wij een grote Priester hebben over het huis van God, laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en ons lichaam gewassen is met rein water. — Hebreeen 10:19-22(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hebreeen 10:19-25

Wie? Broeders, allen die in de Here Jezus Christus geloven en Hem hebben aangenomen als hun Heer en Heiland

Wat? Hebben vrijmoedigheid om in het Heilige der Heilige in te gaan, langs een nieuwe en levende weg

Waar? In het Heilige der Heilige, waar God gezeten is, Zijn tegenwoordigheid. De troon der genade

Waarom? Door het bloed van Jezus, die al onze zonde vereffende toen Hij uitriep: Het is volbracht!

Wanneer? Wanneer wij Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, met een hart dat gereinigd is van een slecht geweten en een lichaam gewassen met rein water (doop)

Waarvoor? In die tijd was er geen discussie of je je wel,of niet moest laten dopen, dat deed men gewoon, op dezelfde dag dat je koos voor Jezus. (Hand. 2, en 10) Kinderen werden ook nog niet gedoopt, dat is de kerk pas later gaan doen. Tegenwoordig missen veel mensen nèt dat beetje extra wat de doop voor je in petto heeft, door traditie, weerstand of andere blokkades. Ik bid data die weggenomen worden, als je daar nog last van hebt, op het moment dat je dit leest

Waartoe? In ieder geval mogen wij het voorhangsel voorbij, omdat we zelf priesters zijn van het Nieuwe Verbond, met de bediening der verzoening. Vroeger mocht alleen de hogepriester dat eens per jaar, nu kunnen we elk moment binnenkomen bij Onze Vader, door het volbrachte werk. Het voorhangsel scheurde open van boven naar beneden, door God zelf gedaan. De toegang is vrij: Jezus is de enige weg!

Gebed: Dank U, Here Jezus, voor Uw offer aan het kruis. Wat U daar allemaal voor ons deed is haast niet te beseffen. Eens en voor altijd hief U alle rituelen van dierenoffers etc op en werd het voorhangsel weggenomen. Wat heerlijk dat we nu altijd binnen kunnen komen, zonder kloppen, want de weg is vrij!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

 

Een gedachte over “Binnen zonder kloppen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.