Voltooien

Leave a comment Standard

Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus. — Filippenzen 1:6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Filippenzen 1:1-11

Wie? Hij, die in de Fillipenzen, maar ook in ons

Wat? Een goed werk begonnen is: het tot geloof komen in de Here Jezus Christus, en dat zal voltooien

Waar? In ons allen, die in de Here Jezus geloven als hun Heiland en Verlosser en Hem hebben aangenomen en daardoor kinderen van God zijn

Waarom? Voltooien, d.w.z. het is nog niet klaar, er moet nog meer gebeuren

Wanneer? Tot op de dag van Jezus Christus, Zijn wederkomst, wanneer echt alles voltooid zal zijn

Waarvoor? Ik zei het al: het is nog niet klaar, met de wereld niet en met ons ook niet. God is ons nog steeds aan het transformeren naar het beeld van Zijn Zoon, Jezus, door de Heilige Geest. Niemand van ons is (al) volmaakt, maar we weten dat Hij het zal voltooien

Waartoe? Dit gebed bidden we ook voor al die mensen, die op straat een keuze voor Jezus hebben gemaakt. Ze zijn nog niet allemaal gediscipeld, noch gedoopt of in een gemeente, maar we proclameren en profeteren, dat God met hen door gaat. Want zit Jezus eenmaal in je hart, dan gaat Hij er nooit meer uit. Dat geloof en dat vertrouwen heb ik, dat Hij nooit laat varen wat Zijn hand begon!

Gebed: Dank U, Vader, dat U afmaakt, waar U aan begonnen bent. Niet in het minst aan mij. Ik dank U, dat U mij, door Uw Heilige Geest, aan het veranderen bent naar het beeld van Jezus. Als daarvoor iets in de weg staat, Heer, ruim het maar op….!

De tekst wordt aangeleverd door: http://www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.