Dief in de nacht

Leave a comment Standard

Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen. U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis. Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. — 1 Tessalonicenzen 5:4-6 (Herziene Statenvertaling

Lezen: — 1 Tessalonicenzen 5:1-11

Wie? De broeders en de zusters in Thessalonica

Wat? Zijn niet in de duisternis, de nacht, zoals zij die de Here Jezus nog niet kennen, maar kinderen van de dag

Waar? In het leven van alle dag

Waarom? Omdat we de Here Jezus hebben leren kennen als onze Heiland en Verlosser

Wanneer? Wij zijn niet van de nacht, de duisternis, maar van de dag, het Licht

Waarvoor? Daarom moeten we waakzaam en nuchter zijn, zodat de dag van Jezus wederkomst ons niet zal overvallen als een dief in de nacht. Hij komt in een tijd dat het allemaal vrede lijkt…… Hoe zijn we dan klaar om Hem te ontmoeten?

Waartoe? We zijn klaar vanaf het moment dat we Jezus hebben uitgenodigd in ons hart, dan zijn al onze zonden vergeven, verzoend met God. Daarom heeft het ook geen zin om uit te gaan rekenen wanneer Hij komt. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk mensen meeneemt door ze tot Hem te leiden, zodat ook zij klaar zijn!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U terug gaat komen voor ons en er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde gaat komen. Ik wil nog zoveel mogelijk mensen hebben bereikt met Uw krachtige evangelie, de redding voor iedereen die gelooft

De tekst wordt aangeleverd door: http://www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.