Vrijgekocht

Leave a comment Standard

Maar nu, zo zegt de HEERE, uw Schepper, Jakob, uw Formeerder, Israël: Wees niet bevreesd, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij. — Jesaja 43:1 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 43:1-7

Wie? JHWH, onze Schepper en Formeerder

Wat? Zegt tegen Israel direct, en indirect ook tegen ons dat we niet bevreesd moeten zijn

Waar? In welke situatie maar dan ook

Waarom? Hij heeft ons verlost, kan ook vrijgekocht betekenen, ons bij onze naam geroepen, we zijn van Hem

Wanneer? Wanneer we de Here Jezus kennen als Heiland en Verlosser, altijd!

Waarvoor? Ik zei al, dit geldt voor Israël in eerste instantie. Hoe de volken ook tegen haar op zullen staan, het is en blijft Zijn oude bondsvolk, alle nog niet ingeloste beloften zullen worden ingevuld. Zonder twijfel

Waartoe? Maar het geldt ook voor ons, als we Zijn kinderen zijn. Angst is een wapen van satan, waarmee hij ons lam wil leggen, maar God zegt, dat we never nooit bevreesd moeten zijn. We hebben niet een geest van angst gekregen, maar de Geest van Kracht, liefde en bezonnenheid. Weet je nog: Opstandingskracht. We zijn van Hem, gekocht en betaald met het bloed van Jezus. En Hij is zuinig op Zijn bezittingen!

Gebed: Dank U, Heer, dat ik mij Uw eigendom weet, omdat U, Here Jezus, mij kocht en betaalde. Ik wil U volgen, niet bang zijn voor wie of wat dan ook, wat zou een mens mij doen, U ben mijn licht en mijn heil (Ps.27)

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.