Uitgieten

Leave a comment Standard

En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is. Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor goddelozen gestorven. — Romeinen 5:5-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Romeinen 5:1-11

Wie? De Heilige Geest

Wat? Heeft de liefde van God uitgestort

Waar? In ons hart

Waarom? Omdat de Here Jezus voor ons gestorven is

Wanneer? Toen wij nog goddelozen en krachtelozen waren

Waarvoor? Zodat de hoop niet zal beschamen. Let op dat goddelozen, dus ook krachtelozen zijn. Maar nu we tot geloof gekomen zijn en de Heilige Geest over ons is uitgegoten, hebben we dus kracht, opstandingskracht

Waartoe? Zodat we te allen tijde rekenschap af kunnen leggen van de hoop die in ons is (1 Petr. 3:16) Door de Heilige Geest zijn we in staat, hebben we de kracht om getuigen van Jezus te zijn. (Hand. 1:8) Wil je weten of je vervuld bent met de Heilige Geest? Check niet in de eerste plaats of je in tongen spreekt, hoe belangrijk ook, maar check of je een effectieve getuige van Jezus bent. Zo niet, laat je dan vullen!

Gebed: Dank U, Vader God, voor de Heilige Geest, die mij kracht geeft, opstandingskracht, om getuige van U en Jezus te zijn. Ik wil meer, Heer, want U giet uit, bovenmatig, tot overlopens toe!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.