Volgen

Leave a comment Standard

Toen zei Jezus tegen Zijn discipelen: Als iemand achter Mij aan wil komen, moet hij zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen. Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen om Mij, die zal het vinden. — Matteus 16:24-25 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Matteus 16:24-28

Wie? De Here Jezus tegen zijn discipelen, dus ook tegen jou en mij

Wat? Zegt, dat als we Hem willen volgen, wij onszelf moeten verloochenen, ons kruis opnemen, en bereid moeten zijn ons leven te verliezen (Openb. 12:1)

Waar? Hier, waar God je geplaatst heeft

Waarom? Omdat alles, wat ons in de weg kan staan om Hem te volgen, weg moet

Wanneer? Begin vandaag en doe het iedere dag

Waarvoor? Je kruis opnemen betekent niet zozeer lijden, zoals zovelen denken en dat dan ook lijdzaam en berustend doen, maar leven als een ter dood veroordeelde. We zijn dood, met Hem gestorven, daarmee ook al onze ambities, eigendunk en streven. Wanneer we een discipelen van Hem willen zijn, betekent dat, dat we alles los moeten laten, zelfs ons leven

Waartoe? Laten we wel even goed opletten, je wordt niet gered omdat je een goede discipel bent! Je bent gered uit genade, gratis, maar wil je Jezus volgen en doen wat Hij deed, dan heeft dat een prijs. De vraag is ben je daartoe bereid? Het is een keuze van je wil. Vandaag vraagt Jezus: Wil je Mij volgen?

Gebed: Ja, Heer, ik wil U volgen, wat het mij ook kost. Dank U wel, dat U mij helpt, door Uw Geest, om dat ook te kunnen en alles los te laten.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.