God redt

Leave a comment Standard

Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden. — Romeinen 10:13 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Romeinen 10:4-21

Wie? Iedereen, dus niemand uitgezonderd

Wat? Die de naam van de Here, Kurios, dat is de Here Jezus aanroept, zal worden gered, behouden, zalig worden

Waar? Behoudenis komt van het woordje ‘sozo’ en betekent niet alleen dat we naar de hemel gaan, maar ook genezing, redding, bevrijding

Waarom? Omdat er onder de hemel geen andere naam gegeven is dan de Naam van Jezus, door wie wij moeten behouden worden (Hand. 4:12)

Wanneer? Dit geldt nog steeds, tot aan de laatste dag.

Waarvoor? Aanroepen heeft iets in zich van nood. De tekst die hier is aangehaald komt uit Joel 2:32. Ietsje terug heeft Paulus het er specifieker over: met de mond belijden en met het hart geloven. Dat is belangrijk. Je geloof in de opstanding en het belijden dat Jezus Heer is, vormt de basis van je redding. En de Naam van Jezus, Yeshua betekent nu eenmaal: God redt. Dus zijn Naam uitroepen betekent: Red mij, God!

Waartoe? Ik spreek ook nooit een oordeel uit over iemand die gestorven is, of die persoon nu behouden zou zijn of niet. In de laatste ademtocht kan men de Naam van Jezus hebben aangeroepen, in doodsnood, in doodsangst. En ik weet dat mijn God zo genadig is, omdat Hij niemand verloren wil laten gaan (2Petr. 3:9) Natuurlijk is het beter om nu al, zo lang mogelijk, van Zijn liefde op aarde te genieten. Maar wie Hem aanroept in de nood, vindt Zijn gunst, oneindig groot.(Ps.86:3 oude berijming) We zouden nogal eens verbaasd kunnen zijn, wie we straks allemaal tegenkomen…… Roep Hem aan, nu het nog kan! Er is redding bij Hem alleen!

Gebed: Dank U, Heer, voor Uw eindeloze genade, Uw geweldige liefde en Uw offer aan het kruis en de kracht van de Naam van Yeshua, God redt. Die Naam is mij zo heilig en dierbaar, de Naam die mensen redden kan….!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.