Verzoekingen

Comments 2 Standard

Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan. — 1 Korintiers 10:13(Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Korintiers 10:1-22

Wie? De Here God

Wat? Is trouw, Hij zal niet toelaten dat je verzocht wordt boven wat je aankunt

Waar? In ons leven, waar verleidingen op de loer liggen

Waarom? Hij zal ook de uitkomst geven, of eigenlijk heeft Hij dat al gedaan

Wanneer? Toen Hij Zijn Heilige Geest uitstortte en beschikbaar stelde voor iedere gelovige

Waarvoor? God verzoekt niet, dat doet de boze. Hoe wij erop reageren is onze eigen verantwoordelijkheid. De eerste regel zegt ook dat de verzoeking aangrijpt, je komt er niet vanaf.

Waartoe? Deze tekst wordt soms vertaald met beproeven, alsof God dat zou doen. Zelfs met ziekte. Niets is minder waar. De verzoeking komt van de duivel, maar wij hebben de macht gekregen om op slangen en schorpioenen te staan en tegen de hele legermacht van de vijand. Hoe je met verzoekingen omgaat, ligt aan je relatie met God en hoeverre je laat leiden door je gevoel of door de Heilige Geest. Hoe dood ben je, met Christus? Je kunt je ertegen verweren in Gods kracht. Ben je toch gevallen? Ook dan mag je altijd weer terugkomen bij je hemelse Vader, maar laat dat geen vrijbrief zijn voor losbandigheid! Doe de deuren dicht waardoor verzoekingen binnen kunnen komen. Versterk je fort in vredestijd.

Gebed: Dank U, Heer, dat U altijd bij me bent, dat ik leef vanuit genade en dat de Heilige Geest mij in alles leidt en sterk maakt om verleidingen en verzoekingen te kunnen weerstaan. Ik kies ervoor om al mijn gevoelens en verlangens onderhevig te maken aan U. Dat betekent niet dat ik niet genieten kan, maar wel in het juiste perspectief.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

2 gedachtes over “Verzoekingen

    • De Heilige Geest zal nooit tegen het Woord van God ingaan, je eigen gevoel kan dat wel.
      Het is ook een oefenen en aftasten, maar Jezus zegt: mijn schapen (her)kennen Mijn stem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.