Vruchtbrengende wortel

Comment 1 Standard


Wat de goddeloze begeert, is een vangnet van kwaad, maar de wortel van de rechtvaardigen brengt vrucht voort. — Spreuken 12:12 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 12:8-12

Wie? De goddeloze en de rechtvaardige

Wat? Wat de een begeert is een vangnet voor het kwaad, maar de wortel van de ander brengt vrucht voort

Waar? In het dagelijkse leven

Waarom? Het laat duidelijk de andere gezindheid zien van iemand die wel of niet opnieuw is geboren en die geleid wordt door de Geest

Wanneer? Het eerste is gericht op je eigen genot, begeerte, het tweede vertelt dat je wortel is veranderd

Waarvoor? Wanneer we deze tekst in het licht van het komende pinksterfeest bezien, zien we het verschil tussen leven naar het vlees en leven door de Geest. Dat kan alleen als de wortel is aangepast. Net zo min als dat wanneer je tarwe zaait er Rogge omhoog kan komen, zal een wortel van een sinaasappelboom geen perenboom laten groeien.

Waartoe? Op het moment dat je Jezus aanneemt als je Heer en Heiland, word je opnieuw geboren, krijg je dus een andere wortel. Die boom staat er niet meteen, de vruchten ook niet altijd direct zichtbaar. Maar vertrouwen is nodig en er komt een dag, dat de vrucht (van de Geest) zichtbaar zal worden. Voeding is nodig en licht van de Zo(o)n en de kracht van de Geest om die boom, gepland aan waterstromen te laten groeien, maar op Zijn tijd zal het vrucht voortbrengen!

Gebed: Dank U, Heer, dat U, vanaf het moment dat we in U zijn gaan geloven, in ons aan het werk bent, door Uw genade en door Uw Geest. Op Uw tijd in het tempo wat bij ons past. Maar de vrucht zal er zijn, wis en waarachtig!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Een gedachte over “Vruchtbrengende wortel

  1. Pingback: Vruchtbrengende wortel |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.