Meer Geest

Comment 1 Standard

Dezen bleven allen eensgezind volharden in het bidden en smeken, met de vrouwen en Maria, de moeder van Jezus, en met Zijn broers. (Handelingen 1:14)

Lezen: Handelingen 1:12-14

Wie? Petrus en Jakobus en Johannes en Andreas, Filippus en Thomas, Bartholomeüs en Mattheüs, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Simon Zelotes, en Judas, de broer van Jakobus, met de vrouwen en Maria, de moeder van Jezus, en met Zijn broers.

Wat? Dezen bleven allen eensgezind volharden in het bidden en smeken

Waar? In de bovenzaal van de tempel

Waarom? Omdat ze wachtten op de belofte van de Vader, de Kracht van omhoog, die zij nodig hadden, net als wij, om de Grote Opdracht te gaan vervullen

Wanneer? 10 dagen lang bidden en smeken, eensgezind, daar kunnen we nog wat van leren

Waarvoor? Jezus had hen verboden om Jeruzalem te verlaten, totdat zij gedoopt zouden worden met de Heilige Geest, De Geest van Kracht, of te wel Opstandingskracht. Vandaag is het de dag voor Pinksteren. Een dag zoals alle andere dagen? Of zijn wij ook in gebed om een vernieuwing van de Geest?

Waartoe? Als de discipelen, die drie jaar lang onderwijs hadden genoten van de Meester zelf, stage hadden gelopen, zieken hadden genezen, demonen uitgedreven etc. op de Geest moesten wachten, hoeveel te meer wij. We hebben de Geest niet nodig in eerste instantie om ons ‘goed’ of ‘getroost’ te voelen, maar om kracht te ontvangen en Zijn getuigen te zijn, zodat we kunnen wandelen in het bovennatuurlijke. Wanneer heb jij voor het laatst een wonder, door jou gedaan, meegemaakt? Verlang naar meer van de Geest, niet alleen morgen, maar iedere dag!

Gebed: Dank U, Heilige Geest van God, dat U bent uitgestort en dat U beschikbaar bent, voor iedereen die dorst heeft. Ik verlang naar meer van U, veel meer. Zet mij weer in Vuur en Vlam, zodat ik een krachtige getuige kan zijn, vol van Uw wonderwerkende kracht

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Met vriendelijke groet,Arie de Paauw

Een gedachte over “Meer Geest

  1. Arie dank voor je Opfrissers

    Ik heb er veel steun aan , fijne dagen en vriendelijke groet.
    Gods zegen op het pinksterfeest!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.