Middelpunt

Comment 1 Standard

Verder zeg Ik u dat, als twee van u op de aarde iets, wat dan ook, eenstemmig verlangen, het hun ten deel zal vallen van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden. — Mattheus 18:19-20 http://dawo.nl/?p=4268

Lezen: Mattheus 18

Wie? Twee of drie gelovigen

Wat? Als zij eenparig, in harmonie, iets begeren, verlangen, dus smachten zal het hen ten deel vallen, zal het gebeuren

Waar? Op aarde, maar in gebed, nogmaals, overeenstemmen, in harmonie zijn

Waarom? Omdat, waar er twee of drie in de naam van Jezus samen zijn, Hij erbij is

Wanneer? Wanneer er harmonie, overeenstemming is. Amos 3:3 zegt: Gaan er niet twee op weg zonder dat ze het eens zijn?

Waarvoor? Eenheid, overeenstemming, harmonie, allemaal woorden die voorwaarde zijn voor de verhoring van onze gebeden. Samen bidden zet kracht bij om te verhoren. Zoals vorige maand op de Mission Possible conferentie. Toen we eenparig uitriepen naar God voor een voorganger op de Malediven, die gevangen zat omdat hij een deel van de Bijbel bij zich had, diezelfde middag, om onverklaarbare reden. werd vrijgelaten! Wie bidt is de baas!

Waartoe? Het Griekse werkwoord sum-phōneō betekent ‘harmoniëren’, en daar zit het woord phoneo in: geluid geven, waar ons woord telefoon vandaan komt. Betekent ook:uitroepen. Er moet dus een dringende noodzaak zijn, we moeten het uitroepen en we moeten het eens zijn. Er mag geen dissonant zijn. De vorige verzen vertellen hoe we daar mee om moeten gaan. Maar eenheid is een sleutel om ons gebed, ook voor verlorenen, verhoord te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gebedstrio’s. En Hij is erbij. Twee of drie, Hij in het midden, het Middelpunt, want het gaat altijd om Hem, om Jezus, de naam boven alle naam!

Gebed: Ja, Here Jezus, U bent het Middelpunt van ons bestaan. Als we, in overeenstemming met elkaar bidden, in Uw machtige Naam, dan belooft U verhoring. Ik bid dat de eenheid onder Gods kinderen zal groeien, zodat we verloren mensen gered zien worden, daar waar U voor gekomen bent!

Op 2 juli a.s. om 19:30u vindt er in Kom en Zie, Rotterdam een workshop Doeltreffend Bidden voor Verlorenen plaats. ook daar zal dit thema ter sprake komen. Je bent van harte welkom!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Een gedachte over “Middelpunt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.