dompelaartje

Leave a comment Standard

Of is het u onbekend dat wij allen die in Christus Jezus zijn gedompeld*, in zijn dood gedompeld zijn? Dus zijn wij met hem begraven door de dompeling in de dood, opdat zoals Christus uit de doden is opgewekt, door de glorie van de Vader, zo ook wij in vernieuwing van leven zullen wandelen. (Naardense Bijbelvertaling) Romeinen 6:3-4 http://dawo.nl/?p=4373

Lezen: Romeinen 6:1-14

Wie? Allen die in Christus Jezus gedoopt, ondergedompeld, zijn

Wat? Zijn in Zijn dood ondergedompeld, dus met Hem begraven in de dood

Waar? In het watergraf, het badwater van de doop

Waarom? Opdat wij zoals Christus uit de doden is opgewekt, zo ook wij in nieuwheid van leven zouden wandelen

Wanneer? Wanneer we, op grond van ons geloof, gedoopt, ondergedompeld, zijn. Daarom is de doop zo ontzettend belangrijk

Waarvoor? Vroeger werden bekeerlingen meteen dezelfde dag gedoopt (vgl. Hand.2:41; 9:18; 10:47,48; 16:33) opat die vernieuwing van het leven zo snel mogelijk plaats kon vinden. Men besefte toen, denk ik, beter wat voor een impact de doop heeft in de geestelijke wereld. Dood zijn voor de zonde betekent dat de zonde geen macht meer over je heeft, door omhoog te komen uit het water, is de symboliek van de opstanding zoveel duidelijker.

Waartoe? Het moge duidelijk zijn, dat dit dus niets met het dopen van baby’s te maken heeft. Dan zou ieder gedoopt kind al wedergeboren zijn. Dat heeft nogal tot dwalingen in de kerk geleid en tot (terechte) afscheidingen (Vrijmaking van 1944) Heel duidelijk toont ook dit stukje aan, dat je alleen op grond van je geloof gedoopt, of zoals de Naardense het zo mooi zegt: gedompeld kunt worden. Nog steeds last van je zondige aard en nog niet, op grond van je geloof, door onderdompeling gedoopt? Wat let je nog: Sta op, laat je dopen! (Hand. 22:16)

Gebed: Dank U, Vader, voor het beeld van de doop. Zo duidelijk dat we, als we tot geloof gekomen zijn, zijn gestorven en in de dood van de Here Jezus begraven, om in een nieuw leven op te staan. Tot eer van de glorie van U, Vader!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.