Duurzaam

Leave a comment Standard

Loof de HEERE, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. — Psalmen 136:1 http://dawo.nl/?p=4421

Lezen: Psalmen 136

Wie? Iedereen, deze Psalm roept iedereen op

Wat? Om de HERE, JHWH, de Eeuwige, te loven

Waar? Maak niet uit, kan overal

Waarom? Omdat Hij goed is en Zijn goedertierenheid is voor eeuwig

Wanneer? Doe het maar altijd, in voor en tegenspoed, want wie lof offert baant de weg voor de plannen van God. (Ps.50:23)

Waarvoor? Dit was ooit het eerste Psalmversje wat ik op de lagere school moest leren en je verleert het nooit weer. Loof de Heer, want Hij is goed. Loof Hem met een blij gemoed. Want Zijn gunst alom verspreid, zal bestaan in eeuwigheid En zo is het. Als je de hele Psalm leest lijkt Hij wel eentonig om de regel komt terug dat Zijn goedertierenheid voor eeuwig is. Maar misschien heb je het juist vandaag zo nodig, dat het gewoon erin gestampt moet worden!

Waartoe? Onze evangelisatie openingszin luidt ook zo: heeft iemand je wel eens vertelt dat God van je houdt en een geweldig plan voor je leven heeft?
Dat kunnen we vragen omdat Hij altijd het goede met ons allen voor heeft. De beurtzang vertelt het verhaal van de uittocht en de reis door de woestijn, zodat Israel het nooit meer vergeten zou. Zeg het vandaag ook maar een paar keer tegen jezelf: God is goed en Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. Op deze woorden vulde de heerlijk Gods de tempel bij de inwijding, zodanig dat de priesters niet meer konden staan vanwege de Glorie. Jouw problemen moeten wijken voor Zijn heerlijkheid. Want zijn goedertierenheid is voor eeuwig. dat is pas duurzaam!

Gebed: Dank U, Heer, dat U goed bent en Uw goedertierenheid voor eeuwig. Ook al ervaren we dat niet iedere dag en zijn de omstandigheden er soms niet naar, juist dan blijf ik het belijden: loof den Heer, want Hij is goed!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.