Complimentjes dag

Comment 1 Standard

Laat er geen vuile taal uit uw mond komen, maar wel iets goeds, dat nuttig is tot opbouw, opdat het genade geeft aan hen die het horen. — Efeziers 4:29 http://dawo.nl/?p=4460

Lezen: Efeziers 4:17-32

Wie? Wij, die geheel anders zijn, omdat we Christus hebben leren kennen (vers 20 NBG)

Wat? Moeten op ons spraakgebruik letten, zegenen ipv kwaad spreken

Waar? In de gemeente,maar ook in ons dagelijks leven

Waarom? Omdat positieve, opbouwende woorden de mensen opbouwen en negatieve, verrotte woorden de mensen afbreken

Wanneer? Altijd, want we zijn ‘geheel anders’

Waarvoor? Deze tekst is vaak gebruikt om je te verbieden seksueel getinte mopjes en zo te vertellen, maar daar is die niet voor bedoeld. (ook al moeten we daar op letten, we moeten ooit verantwoording afleggen van ieder ijdel woord) Het gaat hier om verrotte taal, dat staat er, bedorven, met als tegenstelling iet goeds te zeggen. De ‘maak iemand eens een complimentje’ dag is zo slecht nog niet. Wij als christenen hebben, op grond van deze tekst, eigenlijk iedere dag zo’n dag

Waartoe? Negatieve, verrotte woorden breken af. dat geldt ook in de opvoeding van onze kinderen. Als je altijd maar op ze moppert en klaagt dat ze niets goed doen, komen ze in een negatieve spiraal. Ook al zijn ze dwars en tegen de draad, maak er een sport van om die dag toch iets positiefs over ze te zeggen. Het zal ze opbouwen en je plukt er zelf de vruchten van! Maak er een gewoonte van om bij iedereen die je ziet iets positiefs te zeggen, je zult zien dat dat veel leuker is dan negativiteit!

Gebed: Dank u wel, Heer, dat we van U het grootste compliment gekregen hebben, dat U ons zo waardevol vond, dat u Uw Zoon zond om ons te redden uit de macht van het Negatieve en U iets positiefs over ons zegt: Je bent mijn kind, Ik hou van je!
Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Een gedachte over “Complimentjes dag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.