Witter dan sneeuw

Leave a comment Standard

Want bij hoge uitzondering zal iemand voor een rechtvaardige sterven; hoogstens immers heeft iemand de moed om voor de goede mens te sterven. God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Veel meer dan zullen wij, nu wij gerechtvaardigd zijn door Zijn bloed, door Hem behouden worden van de toorn. — Romeinen 5:7-9
http://dawo.nl/?p=4463

Lezen: Romeinen 5:1-7

Wie? De Here Jezus Christus, samen met de Vader

Wat? Bewijzen hun liefde voor ons (en alle mensen)

Waar? Aan het kruis van Golgotha

Waarom? Om ons, iedereen die in de Here Jezus gelooft, te behouden, te redden van de toorn en de gevolgen daarvan (de dood)

Wanneer? Toen wij nog zondaren waren. met andere woorden: het initiatief ging uit van God, de Vader, uitgevoerd door de Zoon en het wordt uitgedeeld door de Geest

Waarvoor? Iedereen die nu een kind van God is, doordat we Hem hebben aangenomen (Joh.1:12) is gerechtvaardigd door Zijn bloed. Schoongewassen, zo schoon, dat zelfs het forensisch instituut er geen spoortje meer van kan vinden. Daarom is het onjuist van de aanklager, of dat nu de duivel is of mensen, die hem vaak helpen, op oude zonden terug te komen. Als er vergeving voor is gevraagd, zijn ze weg, onvindbaar voor God. Hij zegt dan ook: ‘Ik weet niet waar je het over hebt’

Waartoe? Wanneer wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen (met Zijn bloed) van al onze ongerechtigheden (1 Joh. 1:9) Laat je daarom door niemand lamleggen, die jou op beleden zonden probeert te pakken. We zijn gerechtvaardigd door Zijn bloed. En dat wast witter dan sneeuw. Is het geen geweldige boodschap voor deze zondagmorgen? Witter dan sneeuw, omdat God van ons hield toen wij er nog een puinhoop van maakten. Wat een genade!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat Uw bloed mij witter wast dan sneeuw, dat al mijn zonden zijn vergeven en de schuld is weggedaan. Wat anderen ook zeggen, U weet ze niet meer, in de zee van eeuwige vergetelheid zijn ze geworpen. Wee de vissers, die de kracht van Jezus bloed trotseren en ze toch proberen op te duiken

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.