De wil van God

Leave a comment Standard

Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. — 1 Tessalonicenzen 5:16-18 http://dawo.nl/?p=4464

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:12-22

Wie? Allen die in de Here Jezus geloven als hun Redder en Verlosser

Wat? Krijgen drie korte instructies: Verblijd je altijd, bid zonder ophouden, Dank God in alles

Waar? In je dagelijkse leven, dus in en onder elke situatie

Waarom? Dat is de wil van God in Christus Jezus voor ons

Wanneer? Altijd, zonder ophouden, in alles. 24/7 dus

Waarvoor? Deze drie horen bij elkaar, denk ik, het een kan niet zonder het ander. Wetend dat je een kind van God bent, en er geen veroordeling meer is en je van de eeuwige toorn bent gered, heb je reden om je altijd te verblijden, dat doe je ook door zonder ophouden met God in contact te zijn. Zonder een bepaald ritueel te hoeven volgen heb je 24/7 toegang tot de Troon der genade. Afspraak maken niet nodig. En onder alles (niet voor, maar in alle omstandigheden) kan je Hem danken, omdat je weet, zonder het op dat moment te hoeven zien, dat Hij alles zal doen medewerken ten goede (Rom.8:28)

Waartoe? Onze blijdschap is volkomen en ons kenmerk. Mag je dan nooit eens verdrietig zijn. Natuurlijk wel. Om het leed in de wereld, de afval van het geloof door velen,het verlies van een dierbare, maar nooit om je zonden (zie gisteren), want die zijn vergeven. We hebben reden om ons constant te verheugen omdat we zijn gered. Ik blijf het jammer vinden en ik zeg het nog maar eens, dat we nog zovelen op straat tegenkomen tijdens onze Outreaches, die hun leven lang in de kerk zitten en nog steeds geen zekerheid hebben over hun redding. Dat is reden om droevig te zijn! Blijdschap is er dan wanneer ook zij hun hart open zetten voor de Here Jezus! Daar bidden we constant voor en danken God. Jij hebt die zekerheid toch wel?!

Gebed: Dank U, Heer, dat we altijd blij kunnen zijn, omdat U, Here Jezus, Uw leven gaf en wij zijn vrijgekocht door Uw kostbare bloed, dat we constant met U in contact kunnen zijn, een open lijn naar boven en U onder alles kunnen danken, omdat u alles zult doen medewerken, omkeren, ons ten goede. u bent zo geweldig!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.