Vloek wordt zegen

Leave a comment Standard

God is geen man, dat Hij liegen zou, of een mensenkind, dat Hij ergens berouw over hebben zou. Zou Híj iets zeggen en het dan niet doen? Zou Híj spreken en het niet gestand doen? — Numeri 23:19

http://dawo.nl/?p=4465

Lezen: Numeri 23

Wie? God, El, de God van Abraham, Isak en Jacob en van heel Israel

Wat? Is geen man, noch een zoon van een mens (adam) dat Hij zou liegen of ergens berouw over zou hebben

Waar? Bileam zegt dat tegen Balak, op de hoogte waar hij gehuurd is om Israel te vervloeken, maar dat lukt niet

Waarom? Vervolgens vraagt Balak om een tweede poging, waarop Bleam dit antwoord geeft.Als God gezegend heeft, kan Hij dat niet omkeren in een vloek

Wanneer? Altijd, want Hij doet Zijn woord gestand, Hij doet wat Hij zegt en heeft beloofd. Hij is getrouw

Waarvoor? Dit verhaal laat zien, dat een waarzegger door God gebruikt kan worden om Zijn volk te zegenen. Het volk Israel liep, als je naar de verdeling van de stammen kijkt, in vorm van het kruis. Als je onder het kruis, onder Jezus bloed bent, kan je niet worden vervloekt. Bileam zegt later ook dat er geen grond is waarop een vloek in Israel doel zou treffen. (21) Spreuken leert ons dat: een ongegronde vloek treft geen doel (Spr.26:2)

Waartoe? Mensen kunnen ons, zeker als we in een bediening staan, proberen te vervloeken. Satanisten vervloeken de christelijke huwelijken tijdens de Walpurgisnacht (30 april/1 mei) Vele huwelijken stranden, ook van christenen en mensen in een bediening. Zorg dat er geen gegronde reden is, waardoor het doel kan treffen, breng alles in het licht en onder het kruis. Wees niet bang, maar wees open en eerlijk tegen elkaar en tegen God. Dan treft geen enkele vloek je, maar word je juist gezegend

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat u ons vrijkocht van de vloek en dat, waneer we onder het kruis zijn, al onze zonden beleden en vergeven, geen enkele vloek ons kan treffen. Ik dank U voor de zegen die over ons komt en is en blijft.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.