Hoort wie klopt daar?

Leave a comment Standard

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij. Wie overwint, zal Ik geven met Mij te zitten op Mijn troon, zoals ook Ik overwonnen heb, en Mij met Mijn Vader op Zijn troon gezet heb. — Openbaring 3:20-21
http://dawo.nl/?p=4470

Lezen: Openbaring 3:14-22

Wie? De Here Jezus zelf, de Zoon van de levende God

Wat? Staat aan de deur (van ons hart) en klopt. Hij dringt Zich niet binnen, Hij is een gentleman, Hij wacht beleefd

Waar? Aan de deur van ons hart,

Waarom? Zodat Hij ons kan redden voor eeuwig: Bij ons binnenkomen en maaltijd met ons hebben. Tijd voor een feestje. Maaltijd hebben met elkaar in het Midden Oosten is gemeenschap hebben, het duidt op een relatie. Vergelijk ook Hooglied 5:2

Wanneer? Hij staat er tot op het moment dat je Hem binnenlaat, als je dat nog niet gedaan zou hebben…….

Waarvoor? En wanneer Hij binnenkomt ontvang je het eeuwige leven. Hij komt niet slechts op visite, zoals Reni en Elisa zingen, Hij komt bij je wonen. En als Hij eenmaal in je hart zit, dan gaat Hij er nooit mee uit! Net zo min als we ook maar iets kunnen doen om Gods genade te verdienen, kunnen we iets doen om die genade te verliezen…..

Waartoe? Deze tekst laat zo duidelijk zien wat we doen met de evangelisatie. Al zo vaak heb ik de verandering in de ogen (de spiegel van de ziel), gezien bij mensen die de Here Jezus oprecht uitnodigen in hun hart. Hij zit in hun hart en gaat aan het werk. We mogen erop vertrouwen dat Hij die roept (om binnengelaten te worden) het ook doet en dat Hij het werk van Hij in hen begint, ook zal afmaken. Een ieder die dit gebed, oprecht, met mond en hart bidt, is gered. Halleluja!

Gebed: Lieve Here Jezus, kom in mijn hart, vergeef me mij zonden, was en reinig me, Here Jezus, dank U dat U stierf voor mij. ik geloof dat U weer bent opgestaan en weer terug zult komen voor mij. Vul mij met Uw Heilige Geest, geef me passie voor de mensen die U nog niet kennen en honger naar de dingen van God!

Ik ben gered, ik ben opnieuw geboren, ik ben vergeven, ik ben op weg naar de hemel, omdat ik Jezus in mijn hart heb!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.