Zijn tegenwoordigheid

Leave a comment Standard

Ik zal Mijn tabernakel in uw midden plaatsen en Mijn ziel zal niet van u walgen. Ik zal in uw midden wandelen. Ik zal u tot een God zijn en u zult Mij tot een volk zijn. — Leviticus 26:11-12
http://dawo.nl/?p=4477

Lezen: Leviticus 26:1-14

Wie? De HERE God

Wat? Zal Zijn tabernakel in ons midden plaatsen en Zijn ziel zal van ons niet walgen.Hij zal in ons midden wandelen (Zoals met Adam en Eva in de Hof) en Hij zal ons tot een God zijn en wij Hem tot een volk

Waar? Hier, gewoon op aarde

Waarom? Omdat Hij een God van liefde is, trouw en rechtvaardig

Wanneer? Als we in Zijn verordeningen wandelen en Zijn geboden in acht neemt en ze houden (vers 3)

Waarvoor? Deze tekst maakt deel uit van de zegen en vloek versie van Leviticus. God belooft Zijn zegen als we doen wat Hij zegt, maar ook de vloek als we dat niet doen.
De allergrootste zegen is het ontvangen van het eeuwige leven, uit genade. Om die te ontvangen moeten we Hem als onze God aanvaarden en Jezus als onze Verlosser, doen we dat niet dan zijn we nog steeds onder de vloek van de zonde

Waartoe? ZIjn tabernakel onder ons is niet een kerk of wat dan ook, het is Zijn tegenwoordigheid. En zoals de priesters de tabernakel op hun schouders droegen (en niet op een houten kar door dieren getrokken, wat Uzza het leen kostte) zo dragen wij Zijn tegenwoordigheid in ons hart, door de Heilige Geest, die in ons woont. Waar wij komen, brengen we de tegenwoordigheid van God binnen. Als we dat gaan beseffen, zien we ook wat voor een verandering wij te weeg kunnen brengen, als we dat bewust doen. Dan wandelen we met Hem, in de avondkoelte door ons leven en zien we kleur komen daar waar wij zijn. Niet om wie wij zijn, maar om Degene Die in ons woont. Dat is een avontuur, een belofte die we,ook vandaag, waar kunnen zien worden in ons leven!

Gebed: Dank U wel, Vader, dat U, vanwege het verlossende werk van de Here Jezus in ons woont door Uw Heilige Geest. Dat ik, waar ik ook maar kom, het verschil zal maken, omdat ik U op de schouders van mijn hart, binnen breng.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.