In Zijn voetsporen

Leave a comment Standard

Maar ieder die Zijn woord in acht neemt, in hem is werkelijk de liefde van God volmaakt geworden. Hierdoor weten wij dat wij in Hem zijn. Wie zegt in Hem te blijven, moet ook zelf zo wandelen als Hij gewandeld heeft. — 1 Johannes 2:5,6
http://dawo.nl/?p=4479

Lezen: 1 Johannes 2:3-6

Wie? Iedereen die Zijn woord in acht neemt

Wat? In die persoon is de liefde van God volmaakt geworden

Waar? Als we in Hem blijven

Waarom? Dan zullen we wandelen zoals Hij gewandeld heeft, in volmaakte liefde naar God en de mensen om ons heen

Wanneer? Wanneer we, uit liefde, doen wat Hij zegt, Zijn geboden en Zijn woord in acht nemen is dus doen wat Hij zegt. En Gods Woord (in die tijd alleen nog het Oude Testament) is leven, als het geleid wordt door de Geest

Waarvoor? Wanneer we geloven dat alles alleen maar genade is, en genade is super geweldig, maar niet leven uit die genade, dan is het leeg.  Genade mag NOOIT een vrijbrief zijn voor een zondig, wetteloos leven of om je zonden schoon te praten. Johannes is daar heel duidelijk in. Leven uit genade zal zich in je leven laten zien, dat je wandelt zoals Hij. Anders ben je gewoon een vleselijke christen, die uit is op de begeerte van het eigen vlees

Waartoe? Wandelen zoals Hij, is wandelen in volmaaktheid, zonder zonde en de werken doen die Jezus deed (Joh. 14-12): de zieken genezen, de gebondenden bevrijden en het verlorenen zoeken en redden (Luc. 19:10) Als we daar met elkaar aan gaan beginnen, zal de wereld er heel anders uitzien en bewijzen we dat John Lennon met zijn ‘Imagine’ geen gelijk heeft

Gebed: Dank U, Heer, voor de kracht van Uw genade, de kracht die mij omvormt tot iemand die wandelt zoals Jezus wandelde, door U, Heilige Geest. Dan is iedere dag weer een uitdaging en nooit saai. Ik kies ervoor te wandelen zoals Hij. Ik zet mijn schreden in Uw spoor, opdat mijn voet niet uit zou glijden

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.