Lang en gelukkig

Leave a comment Standard

Het onderricht van de wijze is een bron van leven om de strikken van de dood te ontwijken. — Spreuken 13:14
http://dawo.nl/?p=4480

Lezen: Spreuken 13:12-19

Wie? Wie iets doet met het onderricht der wijze, metafoor voor Gods woord

Wat? Heeft de bron van het leven ontdekt om de strikken van de dood te ontwijken

Waar? In je leven, het doen wat God zegt brengt zegen en een lang leven

Waarom? Omdat Zijn woorden Geest en leven zijn. In het Hebreeuws is doen en zeggen hetzelfde woord: Dabar

Wanneer? Altijd, het is een belofte

Waarvoor? Opnieuw, genade wil niet zeggen dat je Gods regels moet afschaffen, genade is juist de kracht om je eraan te houden. Niet meer als een juk, maar uit liefde. Als je zegen en vloek gaat onderzoeken in Gods woord (Deut. 28 en Lev. 26) dan zie je, dat je door je aan Zijn dingen te houden, gelukkiger en langer kunt leven. Veel geboden zijn praktisch en gericht op onze gezondheid en ons welzijn

Waartoe? God wil dat Zijn kinderen gelukkig zijn en dat het hen goed gaat, zoals wij, aardse ouders, dat ook voor onze kinderen willen. Als je je houdt aan de regels die God gegeven heeft, dan is het gevolg ervan dat je aan de strikken van de dood kunt ontkomen. Sterven moeten we allemaal, maar ik denk persoonlijk, dat wij christenen de gezondste en langst levenden zouden moeten zijn. Neem alleen maar het gebod: Eer je vader en je moeder, opdat het u welga, of opdat uw dagen verlengd worden in het land dat God U geven zal. Het doen van Gods wil levert je geen windeieren op. Leef nog lang en gelukkig!

Gebed: Dank U, Heer, voor Uw regels die goed voor ons zijn en ons doen ontkomen aan de strikken van de dood. Dank U voor Uw genade, die ons verlost van de vloek en de kracht geeft, om uit liefde, dat te doen wat U ons vraagt

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.