Weerzien

Leave a comment Standard

Maar ik wil niet, broeders, dat u onwetend bent ten aanzien van hen die ontslapen zijn, opdat u niet bedroefd bent zoals ook de anderen, die geen hoop hebben. Want als wij geloven dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal ook God op dezelfde wijze hen die in Jezus ontslapen zijn, terugbrengen met Hem. — 1 Tessalonicenzen 4:13-14
http://dawo.nl/?p=4481

Lezen: 1 Tessalonicenzen 4:13-18

Wie? Allen, die (in Jezus, dus in een relatie met Hem) ontslapen, dus gestorven zijn

Wat? Zullen op dezelfde wijze als de Here Jezus opgestaan is, opstaan uit de dood

Waar? Uit het graf, waar ze in zijn gelegd (of waar de stoffelijke overschotten zich ook maar zullen bevinden)

Waarom? Omdat we met Jezus gestorven en begraven zijn, worden we ook weer met Hem opgewekt, niet alleen geestelijk, na onze doop, maar ook lichamelijk, bij de wederkomst

Wanneer? Nobody knows, maar vind u het ook zo hard gaan, gelet op de tekenen van de tijd?

Waarvoor? Opdat we niet bedroefd zijn, wanneer onze geliefden sterven. Wij zijn niet als zij (de wereld die dit niet gelooft) zonder hoop. Wij hebben een levende hoop en dat is Christus. En wij zullen ze weerzien, dat is een geweldige troost. Zorg daarom dat het in orde is tussen God en jou en vertel ook je geliefden van Jezus als ze Hem nog niet kennen en bid Doeltreffend voor ze (www.doeltreffendbidden.nl opdat je ze weerziet

Waartoe? Maar allen dan waarvan we het niet wisten toen ze stierven? Laat dat maar bij de Here, of bid ervoor. Niet voor hen, maar dat Hij je het openbaart. Vergeet nooit dat het Woord zegt: Al wie de naam van de Here aanroept zal behouden zijn. Dat kan dus in een laatste ademzucht gebeurd zijn: Jezus red mij! God is genadig en rijk aan goedertierenheid. Ik geloof niet in de al-verzoening, maar wel in de rijke genade van God. Ik denk dat we verbaasd zullen zijn, wie we allemaal zullen tegenkomen als we elkaar weerzien. We zouden wel eens verbaasd kunnen staan

Gebed: Dank U, Vader, voor Uw rijke genade.U wilt dat mensen met U leven in het hier en nu en dat ze kiezen voor een leven met U. Tegelijkertijd is Uw genade zo groot, dat het uitroepen van de Naam van Jezus al genoeg is om eeuwig leven te ontvangen Dank u voor de troost, die we daaruit mogen putten

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.