Opletten

Leave a comment Standard

Jaag de vrede na met allen, en de heiliging, zonder welke niemand de Heere zal zien. Zie erop toe dat niemand achteropraakt in de genade van God, en dat er geen enkele wortel van bitterheid opschiet en onrust veroorzaakt zodat daardoor velen bezoedeld worden. — Hebreeen 12:14-15
http://dawo.nl/?p=4483

Lezen: Hebreeen 12:1-17

Wie? De schrijver van de Hebreeën brief aan de Hebreeën en ook aan ons

Wat? Geeft ons de opdracht om de vrede na te jagen en de heiliging, op elkaar te letten en te zorgen dat er geen bittere wortel opschiet, die onrust veroorzaakt waardoor er velen bezoedeld kunnen worden

Waar? In de gemeente, onder elkaar, waar we als broeders en zusters samen komen

Waarom? Omdat dat de plek is waar Hij met Zijn tegenwoordigheid is, waar twee of drie tezamen komen

Wanneer? Dit moeten we altijd doen, er alert op zijn, omdat het zo op de loer ligt

Waarvoor? Het mooie is dat heiliging en genade hier in een adem worden genoemd. Beiden zijn nodig om de Here te zien. Zonder genade komt niemand tot geloof en door die genade hebben we de kracht om ons het heiligen, dat is, heilig te leven voor God. Genade zonder heiliging is leeg en heiliging zonder genade onmogelijk. Daarom moet er vrede zijn onder elkaar en geen bitterheid

Waartoe? Bitterheid verziekt de sfeer en zelfs je eigen gezondheid. Er zijn mensen die om vele redenen bitter kunnen zijn. Ze krijgen bijvoorbeeld niet de positie in de gemeente die ze zouden willen, maar het gaat in de gemeente juist om dienen van elkaar. Daarom moeten we op elkaar letten, dat er niemand achterop raakt en daardoor af zou kunnen vallen. We komen vaak mensen op straat tegen, die het gehad hebben met de kerk, juist om deze dingen. Op elkaar letten, en dan in positieve zin, is belangrijk. We moeten oog hebben voor elkaar en elkaar aanvuren. Dat is gemeente zijn, de ander uitnemender achten dan jezelf. Dankzij de genade en de Heilige Geest moet dat lukken

Gebed: Dank U, Heer, voor Uw duidelijke instructies. Dat het niet gaat om posities, maar om U te dienen en elkaar, in de liefde van Christus, lief te hebben zoals Hij ons heeft lief gehad, met een zichzelf wegcijferende liefde. Door Uw genade en Uw Geest moet dat gaan lukken, dan zijn we aparten, heiligen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.