Noch

Comments 2 Standard

Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere. — Romeinen 8:38-39
http://dawo.nl/?p=4488

Lezen: Romeinen 8:38-39

Wie? Noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel

Wat? Zal ons kunnen scheiden van de liefde van God in Christus, onze Here

Waar? Hier op aarde, geen enkele omstandigheid

Waarom? Omdat alles wat Paulus hier opnoemt, schepselen zijn, door God geschapen en dus onder Zijn macht en autoriteit

Wanneer? Wanneer wij beseffen en handelen naar vers 37: Met Hem meer dan overwinnaar te zijn

Waarvoor? Dat bepaalt namelijk hoe wij er mee omgaan en wat voor invloed deze dingen op ons kunnen hebben. Paulus noemt nogal wat op. We leven ook in een moeilijke tijd. Dreiging van WO III, de vluchtelingenstroom, de aanslagen in Parijs. Je kunt hier op 2 manieren op reageren: je gek laten maken door iedereen die angst zaait en dus de tegenstander in de kaart speelt, of als overwinnaar er boven staan en deze twee teksten proclameren en de geestelijke strijd aangaan, die het uiteindelijk is

Waartoe? Het is onze houding en de wetenschap wie we zijn in Christus, die bepaalt of deze dingen ons lam kunnen leggen, of niet. In ieder geval kunnen zij ons niet scheiden van Gods liefde, niets kan dat, zelfs onze eigen zonden niet. Want, zoals we niets hoeven te doen om Gods genade te verdienen, dan het alleen maar te ontvangen, kunnen we ook niets doen, om zijn genade weer te verliezen, behalve deze verwerpen. Die wetenschap maakt, dat wat er ook gebeurt, wij meer dan overwinnaars zijn. Ook al verliezen we soms een slag, we winnen de oorlog!

Gebed: Dank U, Vader God, dat we weten, dat niets maar dan ook helemaal niets ons zal kunnen scheiden van Uw oneindige, liefde voor ons door Uw Zoon, de Here Jezus. Dat we weten, dat, doordat de Opstandingskracht, Die Hem uit de dood deed opstaan in ons woont en dat we daardoor iedere omstandigheid de baas kunnen. Halleluja.

2 gedachtes over “Noch

  1. Mooi geschreven Arie, zo is het, als een grote onbegrijpelijke schat mogen wij Zijn liefde in ons dragen. De 7 w`s vond ik leuk, daar heb ik mensen op een Bijbelkring mee leren schrijven over Bijbelse onderwerpen. Ze dachten dat ze geen inleiding konden houden en stonden verbaasd over wat ze allemaal opschreven. hartelijke groet, Cor.

    • dank je Cor, zo zie je maar weer, dat het effect van wat je doet niet altijd direct te meten is. Dankbaar dat de Here het zo gebruikt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.