Zachtmoedig

Leave a comment Standard

Broeders, ook als iemand onverhoeds tot enige overtreding komt, moet u die geestelijk bent, zo iemand weer terechtbrengen, in een geest van zachtmoedigheid. Houd intussen uzelf in het oog, opdat ook u niet in verzoeking komt. — Galaten 6:1
http://dawo.nl/?p=4489

Lezen: Galaten 6:1-10

Wie? U, (wij?) die geestelijk zijn, dat is, die zich door de Geest van God laten leiden

Wat? Moeten iemand, die onverhoeds tot enige overtreding komt, zeg maar, valt voor de verleiding van het vlees, weer terugbrengen

Waar? In een geest van zachtmoedigheid, in liefde en niet veroordelend. Zachtmoedigheid is een partje van de vrucht van de Geest (Gal. 5:22)

Waarom? God heeft het heil van mensen op het oog en niet het verderf. Iemand kan bezwijken, dat zelfs nog goedpraten, maar wij mogen hen weer terugbrengen. Niet hoogmoedig, ook wij zijn mensen en kunnen in verzoeking komen

Wanneer? Altijd, maar ook altijd in zachtmoedigheid

Waarvoor? Iemand die zachtmoedig is, is geen watje, zoals zo vaak gedacht wordt, Mozes was de zachtmoedigste mens op aarde, zegt Numeri 12:3, toch leidde hij miljoenen uit Egypte naar het Beloofde Land.

Waartoe? Het is de Heilige Geest, Die ons overtuigt van zonde, gerechtigheid en oordeel. Die kan dat ontzettend goed, heeft er zelfs geen hulp bij nodig. Laat Hem Zijn werk doen, maar wees paraat om mensen, zonder veroordeling, weer terug te brengen. Laat herstel prevaleren boven oordeel. God oordeelt, niet wij. Wie meent te staan, ziet toe dat hij niet valle (1 Kor.10:12)

Gebed: Dank U, Heer, dat we op elkaar moeten passen, want ook daar zijn we gemeente voor. Dank U dat we dat in de geest van zachtmoedigheid moeten toen, niet hard en veroordelend, maar gericht op herstel. En leid ons niet in verzoeking…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.