De HERE, onze Strijder

Comment 1 Standard

De HEERE is mijn kracht en lied, Hij is mij tot heil geweest. Dit is mijn God, Hem verheerlijk ik; de God van mijn vader, Hem roem ik. De HEERE is een Strijder, HEERE is Zijn Naam. — Exodus 15:2-3
http://dawo.nl/?p=4490

Lezen: Exodus 15:1-21

Wie? JHWH Milhama, De HERE de Strijder, Krijgsheld

Wat? Is onze Kracht en ons lied, de reden dat we muziek maken, Hij alleen is onze redding

Waar? Hier bij de doortocht door de Rode zee,maar Hij is het in elke situatie

Waarom? Omdat Hij onze God is, Elhohim,machtig en boven iedere situatie verheven

Wanneer? Dat was Hij voor onze (voor)ouders, dat is Hij voor ons, dat is Hij voor onze (klein)kinderen. God is de God van generaties

Waarvoor? In welke situatie we ons ook bevinden, Hij is erbij, dat is Zijn Naam: Ik zal er zijn. Lijkt je situatie uitzichtloos? Vergelijk die dan eens met de Israëlieten voor de Rode Zee.Voor hen het water, niet door te komen, achter hen het leger van Farao, dat hen weer terug wilde brengen in de slavernij. Ze konden geen kant op. Maar God bracht uitkomst! Hij zorgde voor een onverwachte oplossing. Mozes riep de HERE aan, gehoorzaamde de vreemde opdracht om zijn staf over de zee uit te strekken en de zee spleet. En Farao en zijn leger verdronken

Waartoe? Wie op de Here vertrouwt zal nimmer beschaamd uitkomen. Wat is je probleem vandaag? Roep de Here aan, luister naar zijn oplossing (hoe gek ook misschien) en gehoorzaam. Vertrouw op Hem en je zult wonderen zien. Hij is onze Strijder, onze kracht, onze Redder en Verlosser, Geloof het en geef het aan Hem over! Ik zie uit naar wat God vandaag gaat doen, jij ook!

Gebed: Dank U, Heer, dat U voor ons strijdt, dat het Uw strijd is en dat u ons wilt gebruiken in de strijd, misschien wel op een vreemde manier. Ik kies ervoor om al mijn problemen in Uw Hand te leggen en ze daar te laten, want U strijdt voor ons!

Een gedachte over “De HERE, onze Strijder

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.