De kracht van vrede

Comment 1 Standard

Want Hij is onze vrede, Die beiden één gemaakt heeft. En door de tussenmuur, die scheiding maakte, af te breken, heeft Hij de vijandschap in Zijn vlees tenietgedaan, namelijk de wet van de geboden, die uit bepalingen bestond, opdat Hij die twee in Zichzelf tot één nieuwe mens zou scheppen en zo vrede zou maken. — Efeziers 2:14-15
http://dawo.nl/?p=4496

Lezen: Efeziers 2:1-10

Wie? Hij, de Here Jezus Christus

Wat? Is onze Vrede, onze Shalom en niets en niemand anders

Waar? In elke situatie. Hij heeft gezegd:Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukkinghebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen. (Joh. 16:33)

Waarom? Omdat Hij de tussenmuur, die scheiding gemaakt heeft tussen God en ons heeft afgebroken.

Wanneer? Toen Hij stierf scheurde het voorhangsel in de tempel van boven naar beneden. De toegang tot het Heilige der Heiligen is vrij! Wanneer we Hem hebben aangenomen als onze Heer, Heiland en Verlosser mogen we vrij binnengaan

Waarvoor? We zijn dan een nieuwe schepping en hebben niets meer met de wereld te maken. We leven in Gods koninkrijk en niet meer volgens de maatstaven van deze wereld. Als je daarin leeft heb je verdrukking en geen vrede. Als je je laat leiden door de nieuwsberichten, heb je geen vrede, alleen angst

Waartoe? Jezus is gekomen om ons vrede te brengen, niet alleen met God, maar ook in ons leven. Leef je leven door de Geest van vrede en je bent immuun voor de angst die de wereld je aanpraat. Heb, hoe onstuimig het ook is, vrede met Hem, door Hem. Dan heb je, te midden van deze rumoerige wereld, de echte vrede

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U ons Uw vrede gegeven hebt,die de wereld niet begrijpt, omdat ze U niet kent. Leer ons iedere dag uit die vrede te leven. In Uw Naam

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Een gedachte over “De kracht van vrede

  1. Pingback: De kracht van Vrede |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.