Laatst der dagen

Leave a comment Standard

Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon, Die Hij Erfgenaam gemaakt heeft van alles, door Wie Hij ook de wereld gemaakt heeft.

 

Lezen: Hebreeen 1

Wie? God, Schepper van hemel en aarde en Vader van de Here Jezus Christus en ook van hen die in Hem geloven

Wat? Heeft vroeger vele malen en op vele wijzen gesproken door de profeten (allen die openbaringen van Hem hebben ontvangen), maar heeft dat nu gedaan door Zijn Zoon

Waar? Tijdens Zijn leven en sterven en opstanding hier op aarde

Waarom? Omdat Jezus de Profeet bij uitstek is. Alle anderen waren (en zijn) onvolmaakt (Paulus zegt ook in 1 Cor.13 dat ons profeteren slechts ten dele is) Maar wat Jezus, als de Zoon van God sprak en deed was volmaakt. Daarnaast is Hij niet alleen Profeet, maar ook Koning en Hogepriester

Wanneer? In het laatst der dagen. De eindtijd is begonnen met de geboorte van Jezus. Toen veranderde de geschiedenis drastisch, omdat God in Hem de wereld met Zichzelf verzoende, door Zijn dood aan het kruis

Waarvoor? Ik hoor wel eens mensen zeggen: we leven in de eindtijd, dat is waar. Het laatste bedrijf is begonnen toen de Schepper Zelf, zo zegt vers 2 het tenminste, ingreep en naar de aarde kwam om de wereld ‘verloren in schuld’ de mogelijkheid te geven om van hun schuld af te komen, simpelweg door in Hem te geloven

Waartoe? En ja, Zijn komst is nabij, vandaag weer een dag dichterbij dan gisteren. Geen reden om bang te zijn, hoe de wereld ook woedt, maar om des te meer haast te maken met de verkondiging en verspreiding van het evangelie en het binnenhalen van de (eindtijd) oogst!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U gekomen bent om Uw leven te geven voor een ieder die in U gelooft. Deze mooie boodschap moet klinken om mensen te redden van de eeuwige ondergang, niet alleen met Kerst, maar altijd

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.