Kom tot het Licht!

Leave a comment Standard

Want ieder die kwaad doet, haat het licht en komt niet tot het licht, opdat zijn werken niet ontmaskerd worden. Maar wie de waarheid doet, komt tot het licht, opdat van zijn werken openbaar wordt dat zij in God gedaan zijn. — Johannes 3:20-21
http://dawo.nl/?p=4502

Lezen: Johannes 3:1-21

Wie? Ieder die kwaad doet

Wat? Haat het licht (en het Licht is Jezus)

Waar? In deze wereld, overal waar Zijn getuigenis verteld wordt. Waar tegenstand is. Maar ook waar men het kwade verborgen wil houden

Waarom? Opdat de verkeerde dingen die ze doen niet ontmaskerd worden, wat geheim is wil men geheim doen blijven

Wanneer? Waaneer het Licht van Jezus erover heen schijnt, worden mensen overtuigd van hun zonden. Er is dan een tweeërlei reactie: Of men bekeert zich (en dat is het volgende vers) of men zet zich tegen het evangelie af

Waarvoor? Dan worden de goede werken ook openbaar, zodat God verheerlijkt kan worden en Hij de eer krijgt. Het is een eenvoudige toetssteen wat willen mensen: zich bekeren en zich afkeren van hun zonden, of zich erin koesteren?

Waartoe? Het lijkt in eerste instantie een onderscheid te maken tussen wel en niet geloven, maar ook wij, die al in Jezus geloven, moeten ons leven laten beschijnen door Zijn licht. Zijn er dingen die we verborgen willen houden voor de mensen en voor God? Breng ze in het licht, breng ze bij Jezus. Ze staan je groei in het geloof en je wandel met Hem in de weg. Zeker weten dat je je daarna super opgelucht voelt. Blijf er dan ook van weg en zoek het niet op, Hij heeft ons Zijn Geest gegeven om te strijden tegen de zonde

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U het Licht der wereld bent, maar dat wij dat op one beurt ook weer mogen zijn. Alles, Heer, wat ons licht troebel maakt, wil ik in Uw licht brengen en opruimen, zodat U door mij heen helder en stralend kunt schijnen, tot eer van Uw naam

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.