Onvoorwaardelijke liefde

Leave a comment Standard

Wees niemand iets schuldig dan elkaar lief te hebben; want wie de ander liefheeft, heeft de wet vervuld. Want dit: U zult geen overspel plegen, u zult niet doden, u zult niet stelen, u zult geen vals getuigenis geven, u zult niet begeren, en welk ander gebod er ook is, wordt in dit woord samengevat, namelijk hierin: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. — Romeinen 13:8-9
http://dawo.nl/?p=4505

Lezen: Romeinen 13:8-14

Wie? Niemand

Wat? Moeten we ook maar iets schuldig zijn dan hem of haar lief te hebben, onvoorwaardelijk

Waar? In de gemeente (de algemene gemeente van gelovigen) maar ook hen die nog buiten zijn

Waarom? Omdat we daarmee de wet vervullen, houden, doen, handvatten geven: je naaste liefhebben zoals je jezelf liefhebt

Wanneer? Altijd, dit houdt nooit op, je kunt ook dit niet even aan en uit zetten.

Waarvoor? En ik zei al: onvooraardelijk. Dat wil niet zeggen dat we alles goedkeuren, maar wel dat we de ander accepteren zoals hij of zij is. Buitensluiten van bepaalde dingen, hoewel onder het mom van liefde, doet de ander zich verworpen voelen en brengt vaak onherstelbare schade aan. In de acceptatie en de liefde kan de Heilige Geest Zijn werk, om van zonde te overtuigen, doen. En geloof me, Hij doet dat beter dan wij

Waartoe? Je naaste liefhebben zoals je zelf, dat betekent dat je eerst jezelf zult moeten accepteren en van jezelf moet leren houden. Veel mensen hebben daar, juist doordat ook zij verworpen en afgewezen zijn, moeite mee. Maar God verwerpt je niet. Zelfs als jij de enige mens op aarde was geweest, was Jezus nog naar de aarde gekomen om voor jou te sterven. Zoveel houdt hij van ons, zo kostbaar zijn we in Zijn ogen. Zorg vandaag dat je je schuld inlost. Stop met (ver)oordelen en heb de ander lief, daar bereik je zoveel meer mee en je vervult de wet, beter kan niet, toch?

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat u ons voorbeeld bent, dat U de Samaritaanse vrouw en de overspelige vrouw niet oordeelde, hoewel zij in zonden leefden, maar juist naar hen toe kwam en er naast ging staan. Leer ons ook die liefde, door Uw Geest

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.