Slaaf of zoon?

Leave a comment Standard

Dus nu bent u geen slaaf meer, maar een zoon; en als u een zoon bent, dan bent u ook erfgenaam van God door Christus. — Galaten 4:7
http://dawo.nl/?p=4506

Lezen: Galaten 4:1-7

Wie? Allen die Jezus aangenomen hebben en daardoor een kind van God geworden zijn (Joh.1:12)

Wat? Zijn dus geen slaven meer (van de zonde, de duivel) maar zonen van God

Waar? Hier en nu, niet straks, nu!

Waarom? Omdat we die status hebben verkregen, we zijn overgegaan van het rijk der duisternis, naar het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde (Kol. 1:13)

Wanneer? Du moment dat we Hem hebben aangenomen is onze status veranderd en heeft hij ons aangenomen

Waarvoor? We zijn dus erfgenamen van het Koninkrijk van God. Dat is er niet (alleen) straks, dat is er nu! Wat is het koninkrijk van God? Jezus gaf zijn discipelen de opdracht: Verkondig deze boodschap: Bekeer je! Het koninkrijk van God is dichtbij je gekomen. Ze kregen de opdracht om dat te demonstreren: Genees de zieken, wek doden op, drijf demonen uit. (Mat. 10:7,8) Als Ik, door de Vinger Gods de demomen uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over U gekomen (Luc. 11:20)

Waartoe? Helaas handelen velen nog naar vers 1, als een onmondig kind en dus als een slaaf. Maar we zijn zonen (Ook de dames, dit heeft niets met geslacht te maken, maar met positie, een dochter erfde niets, de zoon alles) Handel en wandel in de autoriteit en in de kracht van de Heilige Geest, als Koningskinderen die het Koninkrijk in bezit genomen hebben. Het doen of laten van de werken Gods staat of valt met de wetenschap wie je bent in Christus. Handel daar dan naar! Dan zullen de tekenen (Marc.16:17,18) jou,als gelovige, volgen

Gebed: Dank U, dat U mijn Vader bent en ik Uw kind, uw zoon. Met alle privileges van dien. De tegenstander wil ons nog laten geloven dat we zijn slaaf zijn, maar we zijn vrijgekocht en aangenomen als zonen. hij wil dat omdat hij beseft dat als wij onze positie in geen nemen, zijn rijk zal afkalven. Volk van God, sta op en word wakker!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.