Eensgezind

Leave a comment Standard

Maak dan mijn blijdschap volkomen, doordat u eensgezind bent, dezelfde liefde hebt, één van ziel bent en één van gevoelen. Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf. — Filippenzen 2:2-3
http://dawo.nl/?p=4510

Lezen: Filippenzen 2:2-3‬‬‬‬

Wie? De lezers van Paulus brief aan de Fillipenzen, toen, maar vandaag de dag nog steeds

Wat? Worden opgeroepen om Paulus blijdschap volkomen te maken, door eensgezind te zijn, dezelfde liefde te hebben en een van gevoelen te zijn

Waar? In de gemeente van de Here Jezus, Zijn Lichaam

Waarom? Omdat verdeeldheid zoveel kapot maakt. Alle neuzen moeten dezelfde kant opstaan, niet arrogant zijn, maar in nederigheid de een e ander voortreffelijker achten dan jezelf

Wanneer? Als we ons inderdaad laten bemoedigen door Christus, en als we liefde voor elkaar hebben, en als we ons door de Geest laten leiden, en als we met elkaar meeleven,’
‭‭Fil‬ ‭2:1‬ ‭BB‬‬‬‬‬‬

Waarvoor? Wanneer we als gemeente (en toen Paulus dat schreef was er maar 1 gemeente per plaats, dus in feite is de gemeente niet je eigen kerk(je) maar het hele Lichaam van Christus) ons gaan richten, in liefde op elkaar en gaan kijken wat ons bindt, dan zullen we meer bereiken dan wanneer we gaan letten op wat ons scheidt. De Here Jezus heeft maar 1 Lichaam, de algemene, christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen

Waartoe? Dan zal de wereld weten, dat God, de Vader, Jezus, de Zoon gestuurd heeft (Joh. 17:21) en hoeven we daar niet meer over te discussiëren. Afgelopen zaterdag werd mijn vriend en broeder Teun van der Weijden begraven. Hij had maar een verlangen: eenheid door verootmoediging, in de Here Jezus Christus. Deze tekst is zijn erfenis, zoals het ook die van de Here Jezus was. Amos 3:3 is nog steeds van kracht. Zullen we ‘Schouder aan schouder’ de strijd aanbinden tegen de verdeeldheid en onszelf opzij zetten?

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U maar een Lichaam hebt en dat wij dat zijn, Uw kerk hier op aarde. Ook geen geamputeerde ledematen, maar leden van hetzelfde Lichaam. Dat Lichaam heeft de opdracht om te doen wat U deed, toen U op aarde was om, in eenheid, de wereld te laten zien, dat U door de Vader gezonden bent, door de kracht van de Heilige Geest

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.