Blijven in de liefde

Leave a comment Standard

Al wie belijdt dat Jezus de Zoon van God is, God blijft in hem, en hij in God. En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd. God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem. Hierin is de liefde bij ons volmaakt geworden, dat wij vrijmoedigheid mogen hebben op de dag van het oordeel. Want zoals Hij is, zijn ook wij in deze wereld. — 1 Johannes 4:15-17http://dawo.nl/?p=4512

Lezen: 1 Johannes 4:7:21

Wie? Iedereen, die belijdt dat Jezus Christus de Zoon van God is

Wat? God blijft in hem en hij (of zij) blijft in God

Waar? In de liefde van God, die in ons is en waar we dan ook in blijven, zodat God in ons blijft

Waarom? Omdat we dan vrijmoedigheid hebben op de dag van het oordeel, omdat we dan zijn zoals Hij is. vol liefde. Alle geboden zijn vervuld zoals ik van de week al schreef in ‘onvoorwaardelijke liefde’, als we elkaar liefhebben, zonder restricties

Wanneer? Altijd, we kunnen het niet even ‘aan en uit’ zetten

Waarvoor? Niemand is volmaakt, we worstelen allemaal nog met hobbels en obstakels, maar als we liefhebben vervullen we de wet. Als we anderen oordelen, zal ons hetzelfde oordeel wachten zegt de Here Jezus in Matth. 7:1,2 en dat moet je niet willen!

Waartoe? laten we ons laten leiden, in alles door de Heilige Geest, Die is ons gegeven zodat we in karakter (de vrucht van de Geest) en in werken (de gaven van Geest) op Jezus gaan lijken, nu al zoals Johannes zegt in 1 Joh. 2:6. Een onmogelijke opgave? Als je het in eigen kracht wil doen wel, ja. Maar niet als je dat doet vanuit de kracht van God en Zijn liefde, zoals we die ervaren hebben.

Gebed: Dank U, Heer, voor Uw liefde, Uw onvoorwaardelijke liefde voor ons, die U in ons hebt uitgestort. Dank U, dat die liefde onze drijfveer is om naar anderen te kijken zoals U naar hen kijkt, vol liefde en mededogen. Leer ons, door Uw Geest, vanuit die liefde te leven, toe eer van God, de Vader

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.