Schuilen onder Zijn vleugels

Comments 2 Standard

Wees mij genadig, o God, wees mij genadig, want mijn ziel heeft tot U de toevlucht genomen; ik neem mijn toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels, totdat de rampen voorbij zijn gegaan. Ik roep tot God, de Allerhoogste, tot God, Die Zijn werk aan mij voltooien zal. — Psalmen 57:2-3

http://dawo.nl/?p=4514

Lezen: Psalm 57

Wie? David, toen Hij zich schuilhield voor Saul in een grot (1 Sam. 24:4)

Wat? Roept om genade bij God, de Allerhoogste: Elohm Elyon, daar wil Hij schuilen

Waar? Onder de schaduw van Zijn vleugels, iets wat we ook zien in de 91ste Psalm

Waarom? David doet een beroep op Gods genade, omdat hij weet dat er nog onvervulde beloften op zijn leven zijn. Hij heeft daarom het vertrouwen dat god hem zal redden

Wanneer? Dat weet hij niet, dat kan snel zijn, of langer. Die situatie waar deze psalm op slaat heeft nog wel wat humor: Saul moet naar de wc en terwijl hij zijn behoefte doet, snijdt Davis een stuk van zijn jas. Hij had hem kunnen doden, het heft in eigen hand nemen, maar hij deed het niet: hij vertrouwde God voor de oplossing. Die duurde nog wel even.

Waarvoor? Soms moeten we lang wachten tot de uitkomst komt, soms is het er meteen. Maar in alle gevallen blijft God trouw.Misschien wil Hij ons geduld op de proef stellen,misschien moeten er nog dingen worden gedaan (bij onszelf?) Maar wees ervan verzekerd dat God trouw is en zal doen wat Hij heeft beloofd

Waartoe? In welke omstandigheden jij je ook bevindt, blijf vertrouwen op de Heer. Dat is niet altijd makkelijk, denk aan David, Saul was uitgerukt met 3000 man om 30 man te vangen 1 tegen 100, het leek een ongelijke strijd, maar God gaf uitkomst, door de trouw aan David, die zijn handen niet bevuilde aan Gods gezalfde. Laten ook wij, in wat voor situatie we ook zijn, altijd op Hem blijven vertrouwen en schuilen onder zijn vleugels

Gebed: Dank U, Heer, dat u te vertrouwen bent, ook al lijkt het soms van niet en duurt het lang. u zorgt voor de uitkomst, bewezen feit is de dood van Uw Zoon, de Here Jezus, aan het kruis, de ultieme oplossing voor al onze problemen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

2 gedachtes over “Schuilen onder Zijn vleugels

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.