Nieuwe Baas

Leave a comment Standard

Als wij nu met Christus gestorven zijn, geloven wij dat wij ook met Hem zullen leven. Wij weten toch dat Christus, nu Hij is opgewekt uit de doden, niet meer sterft. De dood heerst niet meer over Hem. — Romeinen 6:8-9 http://dawo.nl/?p=4518
Lezen: Romeinen 6:1-14

Wie? Wij, die met Christus gestorven zijn (Gal. 2:20)

Wat? Geloven dat wij ook met Hem zullen leven

Waar? Hier, op aarde en straks in de hemel en op de nieuwe aarde. Maar het begint hier!

Waarom? Christus zal niet meer sterven en wij dus eigenlijk ook niet, de dood heeft geen heerschappij meer over Hem en over ons. De dood is niet de baas, geen heer meer

Wanneer? Als wij met Christus gestorven zijn, dus ons leven aan Hem hebben gegeven, Hem hebben aangenomen als onze Heer en Heiland en op grond daarvan ook met Hem zijn begraven (in de doop) en weer in het nieuwe leven zijn opgestaan

Waarvoor? We zijn dus al dood (geweest) en opnieuw gaan leven, dan kan dus niet meer alleen meer Jezus nog een keer sterven, maar wij evenmin. De Here Jezus zei tegen Martha, de zus van Lazarus: Als je in Mij gelooft zal je leven, ook al ben je gestorven (Joh.11:25)

Waartoe? Toch gaan we nog dood, als we sterven voordat de Here Jezus terugkomt. Hoe zit dat dan? We ontslapen, zeggen we, in de Here. Hij komt ons halen en we mogen bij Hem zijn in de hemel, totdat Hij terugkomt om Zijn 1000 jarig Vrederijk te stichten, dan zullen we als koningen heersen. Tot die tijd zullen we eeuwig zingen van Gods goedertierenheid en Hem de lof en de eer geven. De dood is dus de deur naar het leven hierna. Eeuwig leven begint hier al. Want de dood is niet meer de baas, we hebben een andere baas en dat is Jezus. Maandag ga ik weer aan het werk, mijn oude werkgever heeft niets meer over me te vertellen, die had mij ontslagen. Ik moet nu werken voor mijne nieuwe werkgever. De dood is mijn heer niet meer, Jezus is dat, de Levende en wij leven met Hem!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U de dood en het dodenrijk hebt overwonnen (Openb. 1:18) en dat de dood alleen nog maar de ingang is tot de hemel, omdat we reeds NU het eeuwige leven al hebben ontvangen. Wat heerlijk zal dat zijn om eeuwig bij U te zijn, straks, maar hoe heerlijk is dat ook al om nu dat Koninkrijksleuven te leven

NB: sinds kort voeg ik links in,als je daar op klikt komt het betreffende vers tevoorschijn in de Basic Bijbel vertaling. al ontdekt? En hoe vind je dat?

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.