Op jacht

Leave a comment Standard

En wij roepen u ertoe op, broeders, hen die ordeloos leven terecht te wijzen, de moedelozen te bemoedigen, de zwakken te ondersteunen, en met allen geduld te hebben. Pas op dat niemand een ander kwaad met kwaad vergeldt, maar jaag altijd het goede na, én voor elkaar én voor allen. — 1 Tessalonicenzen 5:14-15http://dawo.nl/?p=4519

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:12-22

Wie? Wij, Paulus, de schrijver van de brief aan de lezers in Thessalonica en aan ons nu

Wat? Roept ons er toe op, spoort ons aan, hen die ordeloos leven, denken dat ze niet meer hoeven te werken, omdat ze Jezus heel snel terugverwachten, terecht te wijzen, de moedelozen te bemoedigen, de zwakken te ondersteunen en met iedereen geduld te hebben. Er op letten dat niemand kwaad met kwaad vergeldt, maar het goede najagen

Waar? In de gemeente, maar iedereen slaat ook op hen die ‘buiten’ zijn

Waarom? Omdat we niet de mentaliteit van ieder voor zich en God voor ons allen moeten hebben, maar op elkaar letten en erbij slepen, waar nodig

Wanneer? Altijd, dat is gemeente zijn: er zijn voor elkaar

Waarvoor? Dan laten we weer zien dat we geheel anders zijn (Ef.4:20) en niet zoals de wereld het doet

Waartoe? Omdat de kans bestaat dat wanneer we het kwade met het kwade vergelden, alleen maar met onszelf, of onze eigen toko, bezig zijn we de Geest zullen blussen (vers 19) Helaas zie je dat bij velen, eerst was er het vuur, toen kwam de kritiek en de hoogmoed, wat overbleef is religie, zonder kracht. Laten we daarvoor waken!

Gebed: Dank U, Heer, dat U ons elkaar, als gemeente, gegeven hebt, zodat we op elkaar kunnen letten, dat er niemand achter blijft, maar elkaar meetrekken en aanvuren, zodat de Geest niet geblust wordt

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.