Kerstgeschenk

Leave a comment Standard

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het te grondvesten en het te ondersteunen door recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De na-ijver van de HEERE van de legermachten zal dit doen. — Jesaja 9:5-6http://dawo.nl/?p=4526

Lezen: Jesaja 9:1-9

Wie? Een Kind, de Here Jezus,

Wat? Is geboren, een Zoon is aan ons gegeven, de heerschappij rust op Zijn schouder

Waar? In Bethlehem, de stad van David, De betekenis is Broodhuis, een heenwijzing naar het Levende Brood

Waarom? Om ons te redden, te bevrijden en te genezen, om bij ons te zijn als de Wonderbare Raadsman, de Sterke God, Eeuwige Vader en de Vredevorst, de Koning Die ons alleen de echte vrede met God brengt

Wanneer? Hij is gekomen, zo’n 2000 jaar geleden, onze jaartelling is er (ongeveer) op afgestemd

Waarvoor? De na-ijver, een ouderwets woord voor jaloezie, van God heeft dat doen bewerken. God houdt zoveel van ons, dat Hij het niet kan hebben, dat er ook maar iets of iemand meer aandacht krijgt dan Hij. Meestal beschouwen we dat als iets negatiefs, maar bij God is dat positief. Hij weet dat alles wat ons van Hem afhoudt, niet goed voor ons is en ons zal brengen naar de afgrond

Waartoe? Daarom gaf Hij Zijn Zoon, daarom kwam Jezus, omdat Hij zoveel van ons houdt. Geef je jezelf aan Hem over, dan houdt de vrede die Hij geeft eeuwig stand. Hij regeert en heeft, wat er ook gebeurt, de touwtjes in handen.

Het enige wat Hij vraagt is jezelf aan Hem te geven. De wijzen gaven wierook, Mirre en goud, maar Hij vraagt je hart. Dat is het mooiste wat je met Kerst kunt geven aan het Kind in de kribbe. Hij vraagt het: mijn zoon, mijn dochter, geef Mij je hart (Spreuken 23:26) Dat is ware aanbidding, dat wil Hij alleen maar

Gebed: Heer ik geef U mijn hart, ik geef U mijn ziel, ik leef alleen voor U. Wijs de weg die ik ga, elk moment dat ik besta, Heer doe Uw wil in mij (Opwek. 510)

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.