Hemelse legermacht

Leave a comment Standard

En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen. — Lucas 2:13,14http://dawo.nl/?p=4527

Lezen: Lucas 2:8-20

Wie? Bij de engel, die de geboorte van Jezus aankondigde aan de herders, in het veld van Efrata

Wat? Was plotseling een hele legermacht van engelen

Waar? Bij de engel, die bij de herders stond, niet in de lucht, zoals zovele plaatjes ons willen geloven, maar bij hen, naast hen

Waarom? Een hele legermacht, misschien wel zwaar bewapend, er was geestelijke strijd, in de hemelse gewesten voor nodig geweest om de Redder der wereld geboren te doen worden

Wanneer? Plotseling, zomaar opeens. Engelen zijn dienende geesten, zo zie je ze, zo zie je ze niet. (Wie heeft er al eens een engel gezien?) Soms zie je ze alleen met geestelijke ogen, zoals bij de knecht van Elisa, (2 Kon.6:15-17) maar ze zijn er wel degelijk

Waarvoor? Om ons, de gelovigen te dienen, ervoor te zorgen dat we krijgen wat God ons wil geven. En het zijn geen rondbuikige, lieve, babyachtige vliegende wezentjes, met een pijl en boog, die je hart raken,( dat is een beeld van de god eros), het zijn machtige strijders, die Gods wil volvoeren

Waartoe? De herders schrokken zich een hoedje, maar de engel zei: wees niet bevreesd. Ook al omdat er zoveel engelen om ons heen zijn, hoeven wij niet bang te zijn. Zij zijn om ons heen. Nu niet daar meteen een hele cultus omheen breien. We mogen ze niet aanbidden, dat mogen we alleen God doen, maar ze zijn er wel. Zoals ook Psalm 91 dat zo mooi verwoord.

Gebed: Dank U, Heer, dat de geestelijke strijd door de engelen gewonnen is, zodat de geboorte kon plaats vinden. Dank U, dat U ook Uw engelen stuurt om ons te helpen, in welke situatie dan ook. U zorgt voor ons, wat geweldig!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.