Dokter nodig?

Leave a comment Standard

En toen de schriftgeleerden en de Farizeeën Hem zagen eten met de tollenaars en zondaars, zeiden zij tegen Zijn discipelen: Waarom eet en drinkt Hij met de tollenaars en zondaars? En toen Jezus dat hoorde, zei Hij tegen hen: Wie gezond zijn, hebben geen dokter nodig, maar wie ziek zijn. Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen, maar zondaars. — Marcus 2:16-17http://dawo.nl/?p=4530

Lezen: Marcus 2:14-17

Wie? De Here Jezus

Wat? Geeft de schriftgeleerden repliek op hun kritiek dat Hij met tollenaars en zondaars eet, dat zij die ‘gezond’ zijn, geen dokter nodig hebben, maar zij die ziek zijn wel. Ziekte is hier een beeld van de zonde

Waar? Terwijl Hij (lekker:-) met hen , de tollenaars en zondaars zit te eten

Waarom? Omdat hij niet gekomen is om de ‘rechtvaardigen’, hier ietwat cynisch bedoelt, tot bekering te roepen, maar de zondaars.

Wanneer? Wanneer wij beseffen dat we zondaars zijn voor God en ons ervan bekeren, ons omdraaien naar God en het verlangen hebben op Zijn weg te gaan

Waarvoor? Zij die denken rechtvaardig te zijn, want dat bedoelt de Here Jezus hier, kunnen zich dus niet bekeren, omdat ze menen de juiste weg te gaan. Maar eigengerechtigeid en het doen van goede werken brengen je niet het Koninkrijk van God binnen. Slechts bekering en wedergeboorte. Bekering is ons werk, onze daad, de wedergeboorte dat van God. Sommige menen zeggen wel eens dat ze moeten wachten totdat ze bekeerd worden, maar dan kan je lang wachten. Iedereen wordt tot bekering geroepen, als je dat doet ontvang je de wedergeboorte

Waartoe? Deze tekst is jarenlang misbruikt om kinderen niet in te laten enten. Als je gezond bent heb je immers geen heelmeester nodig? Maar dat wordt hier natuurlijk totaal niet bedoeld. Zo laat je Jezus dingen zeggen die Hij niet bedoelde te zeggen. (Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat alle inentingen goed zijn). Wat Jezus wel duidelijk laat zien, is dat we ons moeten begeven onder de zondaren, want hoe zullen zij geloven, indien zij het niet gehoord hebben? (Ro. 10:14) Aan ons dus nu de taak om hen, die de dokter nodig hebben, op te roepen tot bekering. Sommigen noemen dat ‘hardcore’ evangelisatie. Ik noem dat zielen winnen. Doe je mee?

Gebed: Dank U, Here Jezus, voor Uw duidelijke voorbeeld. Dat we ons niet moeten afzonderen, maar juist in de wereld begeven (zonder ons er door te laten besmetten) en de mensen op te zoeken, zodat ze de oproep tot bekering zullen horen en er naar luisteren. Dank U, Dat U de Heilige Geest hebt gegeven om ons daarvoor bekwaam te maken

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.