Balans opmaken

Leave a comment Standard

En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden. — Jakobus 1:5.
Lezen: Jac. 1:1-8

Ken je dat, je wilt begin januari ergens heen om iets te kopen en de winkel is dicht. Voorraadtelling, balansen. Alles wordt geteld, de voorraad moet kloppen. En meestal klopt het niet, hier is iets teveel, daar iets te weinig. Er zijn dingen gestolen, misschien. Of kapot gegaan en niet gemeld. Er kunnen allerlei oorzaken zijn. Tegenwoordig zijn er hele uitgelanceerde systemen in de winkels. Via de barcode wordt het artikel niet alleen op je bon gezet, maar ook van de voorraad afgeschreven en, indien nodig, meteen bijbesteld. Zo klopt niet alleen de voorraad, maar is er ook altijd genoeg.

Vandaag gaat het in onze tekst ook over voorraad en over bijbestellen. Wijsheid, als je wijsheid tekort schiet, zegt Jacobus, kan je bij God terecht, want Die heeft overvloedig en je krijgt het, ook nog eens zonder mopperen. Zelfs als je het bestelt op het laatste moment. In mijn nieuwe baan worden ook bestellingen gedaan en niet iedereen doet dat tijdig. Je kan en mag de klanten niet zonder laten zitten, dus je moet gaan improviseren, alles wat je al gepland hebt overnieuw doen soms en dat kan wel eens gemopper opleveren. Het komt meestal wel op de pootjes terecht (in dit geval bij de pootjes) maar het kan lastig zijn.

Bij God niet, Hij heeft overvloedig en geeft zonder verwijten. Hij zit als het ware zelfs klaar om het ons te geven. Hij wacht op onze bestelling. Maar we moeten er wel om vragen in geloof en zonder twijfel, anders krijg je het niet. Geloof is het betaalmiddel om die wijsheid te krijgen. Vaak hebben we meer twijfel dan geloof op voorraad, dus ook die voorraad moet bijgesteld.

Onze goede voornemens voor het nieuwe jaar dus: de balans op maken:

  • Heb ik wijsheid genoeg? Nee, bijbestellen!
  • Heb ik twijfel (altijd teveel) Opruimen!
  • Heb ik geloof genoeg? Nee, activeren!

Gebed: Dank U, Heer, dat U nooit moppert als we wijsheid bijbestellen, maar dat er altijd voldoende voorraad bij U is, dat zelfs spoedbestellingen meteen worden uitgevoerd. Wat bent U toch geweldig. Ik wil de balans op maken en mijn voorraad aanvullen

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.