Goede voornemens

Leave a comment Standard

Moge genade en vrede voor u vermeerderd worden door de kennis van God en van Jezus, onze Heere. Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd. — 2 Petrus 1:2-3http://dawo.nl/?p=4536
Lezen:2 Petrus 1:1-8

Zo aan het begin van het nieuwe jaar hebben we allemaal goede voornemens. Afvallen is daar bij heel veel mensen altijd wel bij. ‘Na de feestdagen gaan we lijnen’ hoor je dan. Meestal lukt dat een paar dagen, tot het volgende weekend en dan is het weer over. Herkenbaar? Ook met andere voornemens lijkt dat zo te zijn. Het spreekwoord zegt dat de weg naar de hel geplaveid is met goede voornemens, dat is nogal een boude uitspraak, maar laat zien dat voornemens alleen geen kans van slagen hebben.

In plaats van minder heeft Petrus het hier, aan het begin van tweede zijn brief over meer. Hij wenst zijn lezers toe dat de genade en de vrede vermeerderd worden en dat hebben we allemaal nodig, toch? Meer genade, meer vrede. En hij vertelt er ook bij hoe: door de kennis van God en van Jezus, onze Here (Kurios, keizer)

Nu kan je op twee manieren iemand kennen: door over de persoon gelezen te hebben, of vanuit relatie. Bijbelkennis is ontzettend belangrijk. Ik heb wel eens gezegd, dat in tijden van verdrukking de Bijbel, die in je hoofd zit, de enig zou kunnen zijn die je op dat moment hebt. Memoriseren, het uit je hoofd leren van Gods Woord, is daarom van groot belang. Maar als we God alleen kennen vanuit Zijn Woord, dan missen we toch wel iets. Hij laat Zich kennen door Zijn Woord. Iedere bladzijde van de Bijbel roept de Naam van Jezus, ook in het Oude Testament. Als we Jezus gezien hebben, hebben we de Vader gezien, zei Jezus tegen Filipus (Joh. 14:9) Dus als we in de Bijbel gaan lezen wie Jezus was en wat Hij deed, geeft ons dat zeker een beeld wie de Vader is: Liefdevol, bewogen, streng waar nodig, maar opofferend tot in de dood.

Maar daarnaast is het evenzo belangrijk dat we Hem leren kennen vanuit relatie. Dat doen we door ons gebed, onze stille omgang met God, onze stille tijd. Daar zijn de momenten dat wij niet alleen tot Hem spreken, maar Hij ook tot ons. Hij wil niets liever dan die relatie met ons. Zoals Hij wandelde met Adam en Eva in de hof, zo wil Hij wandelen met jou en mij. Hij wil weten wat ons bezig houdt, wat onze noden en zorgen zijn, waar we het moeilijk mee hebben, maar ook waar we van genoten hebben. En als je stil bent en luistert naar Hem, dan hoor je hoeveel Hij van je houdt, dat je Zijn oogappel bent en dat Hij eigenlijk smoorverliefd op je is. Zijn hart loopt over van jou! Hij schrijft jou naam overal op,omdat Hij zo vol van je is.

Als je dat nog niet kent dan bid ik je dat goede voornemen toe: Meer kennis van de Here God, Die ons ook nog eens de kracht, van de Heilige Geest, ervoor gegeven heeft om het allemaal te kunnen. Dit voornemen moet toch zeker lukken, of niet?

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.