Ieders bediening

Leave a comment Standard

En dit alles is uit God, Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening van de verzoening gegeven heeft. God was het namelijk Die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende, en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd. — 2 Korintiers 5:18-19http://dawo.nl/?p=4537

Lezen: 2 Korintiers 5:11-21

Ik stel die vraag wel vaker, zeker tijdens de workshop Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen (a.s. Zondag weer in Wijk en Aalburg) Wat is de enige zonde die ons uit de hemel houdt? Steevast hoor ik dan mensen antwoorden: de zonde tegen de Heilige Geest. Dat is een apart onderwerp waar ik nu niet op inga. Maar zoals deze tekst ook weer laat zien, is dat niet zo. Al onze zonden, die van de hele wereld dus, zijn verzoend door de dood van Jezus aan het kruis. God rekent ze ons niet meer toe, ook de ongelovigen niet! De enig zonde die je uit de hemel houdt is die van ongeloof. Joh. 3:16 zegt het toch zo duidelijk: opdat wie in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Dat gezegd hebbende zou het ons des te meer moeten dringen om dat bij mensen te zien gebeuren. Paulus zegt in het te lezen stukje dat de liefde van God, die Hij in ons hart heeft uitgestort, ons dringt. Toch zie ik dat nog zo weinig om me heen. Zelfs bij mensen die zich evangelisten noemen, zie ik wel mooie dingen gebeuren, zoals genezingen en zo, maar de drang om mensen echt bij Jezus te brengen ontbreekt.

Toch zegt Paulus hier, dat we de bediening der verzoening hebben, en deze bediening geldt dus voor iedereen! Dat wil zeggen, iedere gelovige, dus ook jij en ik. En evangeliseren is niet alleen maar de straat opgaan, het is een levende getuige zijn in woord en daad op de plaats waar God je heeft geplaatst.

Ons (gratis) boekje hier te bestellen , waar ik het al eerder over had, kan je helpen om voor hen, die God op je pad plaatst te bidden. En door je levende getuigenis, kan je uitstralen dat je anders bent, omdat je bij Jezus hoort.

Is dat altijd makkelijk? Dat hoor je mij niet zeggen. Het is misschien wel makkelijker op straat, omdat je dan toch min of meer anoniem bent. Maar we hebben toch die Opstandingskracht, de Heilige Geest gekregen om juist getuige van Hem te zijn?! (Han.1:8)

Laat dan vandaag zien dat je die kracht hebt en leid iemand tot Jezus. Hij is erbij en zal je helpen! Je bent gered om te redden!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.