Tegeltjes wijsheid

Leave a comment Standard

Door goedertierenheid en trouw wordt een misdaad verzoend, en door de vreze des HEEREN keert men zich af van het kwade. — Spreuken 16:6http://dawo.nl/?p=4538

Lezen:Spreuken 16:1-9

Tegeltjes wijsheid zijn we in Nederland dol op. Vele dooddoeners prijken op de muren van heel veel mensen. Soms ook mooi geborduurde kunstwerken, die ons vertellen dat van het concert des levens, niemand een Program krijgt. Leuk voor aan de muur, maar ook in de sociale media kom je ze steeds meer tegen. Hoe vroom ze ook vaak klinken, ze hebben weining voet in Gods Woord.

Het boek Spreuken is een boek vol wijsheden, die je zomaar wel aan de muur zou kunnen hangen. Wijsheden, doorgegeven van vader op zoon, die je leven een stuk aangenamer kunnen maken, als je doet wat er gezegd wordt.

Zo ook die van vandaag. De verzoening van een misdaad. Oppervlakkig gelezen, zou je kunnen zeggen dat wanneer je toch maar goed je best doet en trouw bent, je misdaden verzoend worden. Dat staat natuurlijk haaks op de genade, die we gekregen hebben door de verzoening aan het kruis door de Here Jezus. Hoe zit dat dan? Spreekt de Bijbel zich (toch) tegen?

Nee, hoor, je moet soms alleen iets dieper spitten. Het woordje dat met liefde of goedertierenheid is vertaald is volgens de grondtekst Verbondsliefde. Het is dus niet ons werk en onze trouw, die de misdaden verzoend,maar die van God. Het initiatief van onze redding was van Hem afkomstig! Niets kunnen we eraan toevoegen…

Hetzelfde geldt voor het tweede deel van de Spreuk. De vreze des HEREN, is geen angst, maar liefdevol ontzag ,wat we voor Hem hebben, als we tot geloof komen. Weten dat het je Vader verdriet doet als je verkeerde dingen doet, maakt dat je een leven wil leiden om Hem te behagen, te pleasen, zoals we tegenwoordig in goed Nederlands zeggen. Niet om een wit voetje te krijgen of dingen geregeld te zien, dat is en blijft alles genade. Het is de kracht van de genade in ons, door de Geest, die ons doet veranderen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Wat een liefdevolle Vader hebben we toch, die ons, verzoend door het werk van Zijn Zoon, de Geest gegeven heeft om te doen wat Hij fijn vindt! Geloven is toch echt niet moeilijk, toch!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.