Goede raad is duur

Leave a comment Standard

Niettemin zal ik voortdurend bij U zijn, U hebt mijn rechterhand gegrepen. U zult mij leiden door Uw raad, daarna zult U mij in heerlijkheid opnemen. — Psalmen 73:23-24http://dawo.nl/?p=4542

Lezen: Psalm 73

‘Goede raad is duur’, zegt het spreekwoord en dat is zeker waar. Asl je om de een of andere reden ooit een advocaat hebt nodig gehad, weet je er alles van. Maar er is ook geen betere raad dan voorraad, een gezegde uit de handel. Maar ook die raad kost geldt. Wil je voorraad hebben, zullen je moeten investeren, maar ook zorgen dat het goed en geconditioneerd kan worden opgeslagen.

Het is niet anders dan de raad die God ons wil geven en waar we in deze Psalm over lezen. De schrijver, volgens het opschrift meneer Asaf, had hij er problemen mee om te zien hoe het mensen, die niets met God of gebod te maken wilden hebben, toch een goed leven leiden en dat het soms juist lijkt of zij, die zich wel iets van God aantrekken en bij Hem willen horen, het juist minder gaat. Hij was er zelfs een beetje boos over en een tikje depri. Totdat Hij in het Huis van de Heer kwam, de Tegenwoordigheid van God en besefte, dat zijn einde beter zal zijn dat dan van hen, als zij zich niet bekeren uiteraard. Let op hun einde. Toch nog gerechtigheid, zou je kunnen zeggen.

Maar wij allen leven uit genade, omdat de Wonderbare Raadsman gekomen is. U zult mij leiden door Uw raad, en dat is Jezus, in de persoon van de Heilige Geest. Vroeger, in het oude Testament was het zo, dat alleen bepaalde personen met een bepaalde bediening aanspraak konden maken op de Heilige Geest, maar door Golotha en sinds Pinksteren is Hij uitgestort. Dat spreekt al over overvloed, niet een paar drop’len, maar stromen van leven Water. Het woord Parakleet, wat vaak vertaald wordt als Trooster, betekent ook Helper. Hij is er altijd, Hij verlaat je niet, is 24/7 beschikbaar en doet niets liever dan ons met raad en daad bijstaan. Er is voorraad genoeg, nooit tekort, plenty op voorraad. Dat is de raad waar Asaf het over heeft. Dat is de (voor)raad waar wij over kunnen beschikken. De Hulplijn, die nooit in gesprek is en direct antwoordt. Dus niets te jammeren en te klagen! Er is alleen 1 ding: je moet wel uit die voorraad putten, die geestelijk is en gratis en je heil niet zoeken in de dingen van de wereld. Geen betere raad, dan de (Voor)Raad van de Heilige Geest, onuitputtelijk!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.