Op wie lijk jij?

Leave a comment Standard

Wees dan barmhartig, zoals ook uw Vader barmhartig is. — Lucas 6:36http://dawo.nl/?p=4543

Lezen: Lucas 6:27-36

Wat is het toch altijd weer leuk om te zien hoe kinderen op hun ouders lijken. Niet alleen kwa uiterlijk, maar zeker ook wat gedrag betreft. Het kan ook nadelen hebben, omdat men het gevaar heeft niet meer zichzelf te kunnen zijn en altijd weer vergeleleken te worden met wat vader of moeder deed, hetzij in goede, hetzij in kwade dingen. We hebben er zelfs een spreekwoord over: de appel die niet ver van de boom valt. Veel gedrag is niet erfelijk, maar ook aangeleerd. ik vertelde deze week al over mijn geadopteerde zoon. Hij lijkt het meest op mij! Maar als ouders ben je toch trots, als je kind in minder of meerdere mate op jou lijkt, of niet dan?

Vandaag zegt de Here Jezus tegen zijn discipelen en dus ook tegen ons, dat we zo moeten handelen zoals Onze Vader dat doet. Barmhartig is hier vertaald, vriendelijk zeggen andere vertalingen, maar het Griekse woordje is letterlijk: ontfermend en dat gaat dieper en verder.

Want het was God, die in ontferming over jou en mij Zijn Zoon zond om ons te redden

Het was Jezus, die met ontferming bewogen naar de schare keek en zag dat de oogst groot was, maar de arbeiders weinig. (Mat.9:36-38)

En het is onze ontferming over mensen die verloren dreigen te gaan,als we ze vertellen dat er een Redder en Verlosser is, die hen wil redden. De liefde van God dringt ons, zegt Paulus. Vandaag gaan we naar Heerenveen met een team om daar de mensen te trainen in Krachtevangelisatie. Dat doen we niet omdat we het leuk vinden (dat is het overigens wel hoor!) maar het is die ontferming, die God had voor ons, die ons dringt.

Wij allemaal moeten, wat dit betreft, meer op Onze Vader gaan lijken. Hij is barmhartig, genadig en rijk aan goedertierenheid. Jezus geeft ook een paar praktische voorbeelden in de verzen ervoor. Zoals Hij was, mogen wij nu zijn. En Hij heeft Zijn Geest gegeven, opdat het ons zou lukken, niet in eigen,maar in Zijn kracht!

Wat mooi als ze over je kunnen zeggen: Precies zijn Vader!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.