Afmaken

Leave a comment Standard

Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus. — Filippenzen 1:6

http://dawo.nl/?p=4544

Lezen: Fil. 1:3-11

Ergens aan beginnen en het dan niet afmaken. Je ziet dat bij best wel veel mensen. Ze beginnen ergens aan, ook nog ontzettend enthousiast, maar na verloop van tijd haken ze af, laten de boel de boel of, in het ergste geval, laten ze het uit hun handen vallen zonder over de gevolgen voor anderen na te denken. Misschien wel een menselijke eigenschap. Als we die bij onszelf herkennen past ons maar een ding: ons verootmoedigen en ons ervan bekeren.

Gelukkig kunnen we van God niet zeggen dat Hij maar half werk doet. In vele kerken wordt dat ook iedere zondag geproclameerd in de votum: ‘Die niet laat varen de werken Zijner handen’ (Psalm 138:8) Hij maakt af waar Hij aan begonnen is. Dat zegt Paulus hier ook tegen de Fillipenzen. Hij heeft vertrouwen in de toekomst, omdat God trouw is. We horen wel eens zeggen over de mensen die we tot Jezus hebben mogen leiden (gisteren weer 16 in Heerenveen, dank je wel voor je gebed) Als dat maar beklijft, ze maken wel een keuze, maar dan, wat komt er van terecht? En, als je niet oppast, steekt de twijfel de kop op. En geloof me, er is niets wat zo snel groeit als het onkruid twijfel. Het beste verdelgingsmiddel daartegen is geloof. Ik geloof met mijn hele hart, dat die mensen, die oprecht de Here Jezus hebben uitgenodigd in hun hart ook Hem als inwoner hebben, zoals Hij belooft in Op. 3:20 Ik proclameer dan ook altijd de tekst van vandaag over hen.

Dat mogen we doen over al het werk wat we doen voor de Heer. Omdat we weten dat wanneer het Zijn werk is, Hij het niet uit Zijn handen zal laten vallen, maar het afmaakt. Zelfs al maken wij er een potje van, Hij niet, never!

Dat is toch een geweldige belofte?! Daar kunnen we mee toe, tot aan Zijn wederkomst!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.