Wapenrusting (2)

Leave a comment Standard

Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen. En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord, terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen. — Efeziers 6:16-18

http://dawo.nl/?p=4546

Lezen: Efeziers 6:10-20

Een poosje geleden schreef ik al over de eerste drie delen van de wapenrusting http://opfrisser.com/2015/10/15/wapenrusting/ – vandaag geeft www.dagelijkswoord.nl, die ons iedere keer weer van teksten voorziet, de andere vier.

Om hier zo kort over te schrijven valt niet mee, omdat ieder deel ervan zo ontzettend belangrijk is. ik zal het toch proberen.

Bovenal, begint Paulus, dus zeker niet onbelangrijk,maar juist belangrijk. Dan doelt hij op de schild van geloof. Zo’n schild was dat manshoge schild wat we wel kennen uit Asterix en Obelix. Je kon je daar achter verschuilen. Het waren twee houten platen met daaroverheen een vel gespannen, dat nat was, vandaar dat het brandende pijlen kan doven. Het moest ook onderhouden worden, omdat het vel soepel moest zijn, men smeerde het in met olie. David zegt dat het schild van Saul weggeworpen was, nutteloos dus, omdat het niet met olie was bestreken (1 Sam.1:21) Olie is een beeld van de Heilige Geest, dus we moeten ons geloof, dat bergen kan verzetten, in onze geestelijke strijd, nooit uitvoeren zonder de zalving van de Heilige Geest.

Ons denken moeten we beschermen met de helm van het heil. Velen worstelen nog steeds met het feit of ze nu wel of niet een kind van God zijn, terwijl de Bijbe toch zo duidelijk zegt hoe je dat kunt worden. Ook moeten we ons denken beschermen tegen de invloeden van de wereld, die door de media o ons afgevuurd worden. En wat te denken van burnouts, depressies etc? Onze helm moet ons ertegen beschermen. En ook ’s nacht ophebben, zodat de boze je dromen niet kan sturen….

Het Woord van God, de Bijbel is ons belangrijkste aanvalswapen. Jezus gebruikte het ook in de woestijn toen satan Hem trachtte te verleiden. Het is het Zwaard van de Geest, dus wel geïnspireerd gebruiken en niet naar de letter. Want de letter doodt, maar de Geest maakt levend 2Kor. 3:6 We moeten het Word dan ook wel kennen! Memoriseren! Leer jij de tekst dagelijks al uit je hoofd?

Het laatste wapen is het gebed, ook weer in de Geest. Dat kan dus ook gebed in tongen zijn, Tongentaal, de taal die we ontvangen als we in de Heilige Geest gedoopt zijn. Iedere Geestvervulde gelovige heeft die ter beschikking. Gebruik je die nog niet, vraag dan aan de Heilige Geest of Hij je wil openbaren, laten zien, waar de stop zit, die die waterstroom tegenhoudt, zodat die verwijderd kan worden en het kan gaan stromen. Het is het krachtigste gebed wat er is, want de Heilige Geest, God zelf, bidt door jou heen! Ik hoor wel eens mensen zeggen: ik heb dat niet nodig, maar er is geen soldaat die tegen de foerageur zegt dat hij geen kogels hoeft in de strijd…..

We leven in een tijd van geestelijke strijd, maar met Gods wapenrusting, gezalfd en geleid door de Geest kunnen we de strijd winnen, want met Hem zijn we meer dan overwinnaars!

Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Deel gerust, maar zet de bron er wel bij

Deze Opfrisser is gratis, ons steunen kan altijd. Maak een gift over op NL14INGB0004693016 tnv Arbeiders in de oogst ovv Opfrisser

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Kijk ook in de webshop: http://opfrisser.com/shop/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.